júl
9
szo
Dalai Láma Születésnapi Fesztivál
júl 9 egész nap
Tar

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt az Őszentsége, a XIV. Dalai Láma 87. születésnapja alkalmából rendezett ünnepségünkre!

Őszentsége korunk egyik legnagyobb vezetője és hatalmas erkölcsi tekintéllyel rendelkező alakja, akit világszerte tisztelet övez, mind állami vezetők, vallási vezetők, Nobel-békedíjas társai, tudósok, filozófusok, mind pedig egyszerű jóakaratú emberek részéről világszerte. Az emberek – legyenek gazdagok vagy szegények, kövessenek bármilyen vallást – nagy spirituális vezetőként, a béke szószólójaként és az emberi értékek bajnokaként tisztelik és szeretik. Üzenete az együttérzésről számtalan ember szívét érinti meg, akiknek ő a remény és az önbizalom forrása mai zavaros világunkban. Nem túlzás azt állítani, hogy milliók életét változtatta meg, mert azok az értékek, amelyeket Őszentsége támogat – szeretet, megbocsátás, tolerancia, másokkal való törődés – valójában a belső erő, önbizalom és boldogság kulcsai, amelyeket ma mindannyian keresünk.

Program:

A Tara templomban:
10.00–11.30 Megnyitó ceremónia és buddhista szertartás Tiszteletreméltó Láma Csöpel vezetésével
11.30–12.30 Népszerű dallamok pánsípon – Mihály Gyula pánsíp, Rácz Aladár zongora
12.50–13.50 Bhután testközelből – egy magyar cserediák története (Novák Bálint előadása)
14:00–14:45 Delhusa Gjon Popmeditációja
15:00–15:30 Erdélyi népzene – Kende és bandája (Rákóczi Kende, Széplakiné Rákóczi Barbara, Novák Bálint)
15:45–16:45 Karma Pema Dorje Mantrameditációs koncertje – www.karmapemadorje.com
16:45–17:45 ZENés Meditáció – Mantra Padmasambava

Sztúpa előtt a diófa alatt:
12:00–13:00 “Aki nem hiszi, járjon utána…” a magyar ősvallás nyomai népmeséinkben – Hőgyes Károly előadása
15.00–15.45 Ócs Józsi didgeridoo koncertje
16.45–17.30 Elfelejtett ősi gyógymód-pióca terápia – Balassi Tünde, fülakupunktúrás addiktológus, természetgyógyász előadásában

Extra programok:

Gyereksátor: festés, rajzolás, hangszer simogató, daltanulás, gyerek jóga Borcsival minden egész órában. (A Tara Templom mögött szaletliben)

Buddhista szenthelyek – fotókiállítás a Négy Mennyei Király védfalnál (12.00 és 16:00 között folyamatos “tárlatvezetés”)

Karmála-fűzés workshop a Tara Templom aljában

Mantraösvény (A Sztúpa felé vezető út mellett jobbra)

– Ismerkedj meg a tibeti életmóddal! (A Milarepa-barlangban, a Sztúpa mellett)

 

A Teázó és Bolt mindenkit szeretettel vár különleges hűsítő italokkal, keleti ételekkel. Továbbá keleti ajándéktárgyakat, buddhista könyveket és indiai ruhákat is lehet vásárolni.

A belépés ingyenes, várunk mindenkit szeretettel tekintet nélkül vallási és világnézeti hovatartozásra!

Őszentsége kitűnő egészségben, hosszú ideig éljen; elképzelései és törekvései a világ, Tibet és a tibeti nép javáért teljesüljenek be; még életében térhessen vissza Tibetbe, és vigye magával azt a vezetést, amellyel az emigráns tibetieket és az egész világot vezeti.

A programváltozás jogát fenntartjuk.

júl
13
sze
Lekshe Láma tanítása – Tara dicsőítése
júl 13 @ 18:00 – 20:00
Karmapa Ház

Örömünkre szolgál, hogy Lekshe Láma újra Magyarországon van és ismét tanítást kaphatunk tőle július 13-án és 14-én este 6-8-ig a Karmapa Házban.

Láma Lekse Dordzse Kolozsváron született 1968-ban. 1989-ben New Yorkba indult, ahova 2 évi menekült tábor után érkezett meg. 1995-ben a tibeti Nyingma hagyomány szerzetesévé avatták. A kagyü hagyomány hagyományos 3 éves elvonulását Láma Norlha – Kalu Rinpocse egyik legfőbb tanítványának – vezetése alatt végezte el. Ezután mégegyszer elvégezte a 3 éves elvonulást, amit Láma Norlha megbízottjaként vezetett.

Téma:  Tara dicsőítése (írta: Taranatha)

FELAJÁNLÁS  a tanításra: 2000 Ft (Alapköveknek: 1000 Ft)

Várunk mindenkit szeretettel!

júl
14
csü
Lekshe Láma tanítása – Tara dicsőítése
júl 14 @ 18:00 – 20:00
Karmapa Ház

Örömünkre szolgál, hogy Lekshe Láma újra Magyarországon van és ismét tanítást kaphatunk tőle július 13-án és 14-én este 6-8-ig a Karmapa Házban.

Láma Lekse Dordzse Kolozsváron született 1968-ban. 1989-ben New Yorkba indult, ahova 2 évi menekült tábor után érkezett meg. 1995-ben a tibeti Nyingma hagyomány szerzetesévé avatták. A kagyü hagyomány hagyományos 3 éves elvonulását Láma Norlha – Kalu Rinpocse egyik legfőbb tanítványának – vezetése alatt végezte el. Ezután mégegyszer elvégezte a 3 éves elvonulást, amit Láma Norlha megbízottjaként vezetett.

Téma:  Tara dicsőítése (írta: Taranatha)

FELAJÁNLÁS  a tanításra: 2000 Ft (Alapköveknek: 1000 Ft)

Várunk mindenkit szeretettel!

júl
31
vas
Nyungne Taron
júl 31 – aug 1 egész nap
Tar - Tara Templom
aug
11
csü
Tara-elvonulás Cültrim Rinpocse vezetésével
aug 11 – aug 14 egész nap

Nagy örömünkre idén is eljön hozzánk Cültrim Rinpocse és augusztus 11-14-ig 4 napos Tara-elvonulást vezet a tari Tara Templomban.

Cültrim Rinpocsét a nagy hírű Champa Rinpocse inkarnációjaként ismert el Őszentsége a Pancsen Láma. 1968-ban született Tibetben. Curpuban a Karmapák székhelyén végezte el a hagyományos hároméves elvonulást Drupon Decsen Rinpocse vezetése alatt. Az elvonulás után megbízást kapott a jangpacseni kolostor vezetésére, majd két éven keresztül egy meditáció központ vezető lámája volt Szingapúrban. 2000 óta Tiszteletreméltó Láma Ngawang Rinpocse megbízásából a svédországi testvérközösségünk vezetője.

A buddhista hagyományban Tárá, a Szabadító Istennő a buddhaság női oldalának a leghangsúlyosabb megtestesítője. Végső természetét tekintve ő a Túljutott Tudás istennő, a Nagy Anya, aki a három idő minden buddhájának az Anyja. Ennek az a belső jelentése, hogy a Tudás az, ami megszüli a buddhák felébredt szellemét azáltal, hogy a zavaros elmét megszabadítja a valóságot elfátyolozó szennyeződésektől.

Ez az Őseredeti Tudás az Ősbuddha Anya, aki elválaszthatatlan az Ősbuddha Atyától a végső igazság egyszerűsége állapotának tiszta körében, amely az elme kezdettelen tisztaságának állapota, és túl van a kényszerű lét körének zavaros elmeállapotán. Végtelen együttérzésének erejéből, az összes lény megsegítéséért, az Ősbuddha Anya a tiszta megnyilvánulás szintjén számtalan női istenség alakját ölti fel, ezek között kiemelt helyet foglal el Tárá, a Szabadító. Ő a levegő-szél erő tiszta lényegének a megnyilvánulása, zöld színe is erről vall. Ebből adódik kiemelt jelentősége, mivel természete a mozgás, melyből az Erő születik.

Rinpocse az elvonulás első napján, azaz augusztus 11-én de. 10 órától Tara-meghatalmazást ad, mely az elvonulás része, azonban nyilvános program, tehát külsősöket is fogunk fogadni.

AZ ELVONULÁS RÉSZLETEI:

Étkezés: vegetáriánus

Érkezés, szállás foglalás, karszalag átvétel:  augusztus 10. szerda este 17.00-18.00 között (aznap még nincs étkezés)

Elvonulás menete: reggel: Tara pudzsa, napközben de., du. tanítás és meditáció, este: Csenrézi, Mahakala szertartás

Az elvonulásra a felajánlás díja: 40.000 Ft (Támogatóknak: 36.000 Ft, Alapköveknek: 26.000 Ft)
A fenti összegek tartalmazzák a felajánlást Cültrim Rinpocsének, a meghatalmazásra vonatkozó felajánlást és a szállás és az étkezés díját.

 

A JELENTKEZÉS MENETE:

1. Jelentkezz a kagyu.center@gmail.com email címen és utald át bankszámlánkra a Rád vonatkozó összeget.
Utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: Magyarországi Karma Kagyüpa Közösség
Számlaszám: 11702036-20529712
Közlemény: NEVED és TARA-ELVONULÁS

2. Ahogy bankszámlánkra beérkezett az utalásod és feldolgoztuk, küldünk egy válasz levelet, melyben megerősítjük a regisztrációdat és befizetésedet.
3. A karszalagot Taron, a helyszínen lehet átvenni személyesen, a recepción a Tara Templom földszintjén.

Jelentkezési határidő: augusztus 2. (Határidő utáni jelentkezés esetén plusz 20 % felárat számítunk fel.)

Kérdés esetén keresd ügyintézőnket a fent megadott e-mail címen.

 

AZ ELVONULÁS ELŐÍRÁSAI:

Az elvonuláson az alábbi feltételek betartása mellett vehetsz részt. Kérjük, olvasd el figyelmesen!

A meditáció elvonulás a Karma Ratna Dargye Ling Meditáció Központban, Taron kerül megrendezésre. Az ezer éves tibeti Karma Kagyüpa hagyomány szellemi elődein keresztül Buddha óta – azaz 2500 éve töretlen vonalban őrzi a belső ösvény áldását és tanításait, amelyeket mestertől tanítványig ad át. Közösségünk alapítója és szellemi vezetője a tibeti születésű Dordzse Lopön Láma Ngawang Rinpocse képviselte e vonalat, és adta át magyar tanítványának, Tiszteletreméltó Láma Csöpelnek. A dharmaközpont kizárólag azért áll fenn, hogy az itt tartózkodók dharmát tanulni és gyakorolni tudjanak.

KÉRJÜK VEDD FIGYELEMBE:
A meditáció elvonulásnak szigorú szabályai vannak. Kérjük vedd figyelembe, hogy csak az előírások betartásának vállalása mellett vehetsz részt!
– Központunk a lelki és szellemi épülést szolgálja, ezért itt testünk, beszédünk és tudatunk minden cselekvésének ezt kell céloznia.
– Mások iránt tanúsítsunk türelmet, előzékenységet, tiszteletet. A mértéktartás, józanság és illendőség szabályait mindenkor tartsuk be!
– Alkalmazkodjunk egymáshoz, a napirendhez és a felelős személyek szavaihoz
– Az elvonulás alatt nem lehet beszélni, a mobiltelefonokat kikapcsoljuk, a külvilággal nem tartjuk a kapcsolatot.
– Az elvonulás meditációin való részvétel minden alkalommal kötelező.
– Amennyiben kétszeri figyelmeztetés ellenére sem tartja valaki magát az előírásokhoz, abban az esetben sajnos el kell hagynia az elvonulást.

HOZZATOK MAGATOKKAL:
– tányért, csészét, evőeszközöket, papucsot, párnát, hálózsákot, vagy ágyneműt.

Házirend:
– A Központ területén tilos dohányozni, alkoholt, kábítószert fogyasztani.
– Tilos tüzet rakni; a szobákban mécsest, füstölőt gyújtani.
– Háziállatot  nem lehet az elvonulásra hozni.
– Értékmegőrzést nem tudunk biztosítani.
– Hozott ételek tárolását, hűtését, melegítését nem tudjuk biztosítani.
– A szobákban a férfiak és nők együtt lakását nem tudjuk biztosítani.
– A programok pontosan kezdődnek, a későn jövők nem tudnak bejönni.
– Az elvonuláson 14 év alatti gyermek nem vehet részt.
– 24 éves kor alatti diákok a programon kedvezményesen vehetnek részt (Támogatói kedvezmények érvényesek)
– A szobákban, kocsikban hagyott értékekért felelősséget nem tudunk vállalni!
A Központ területén minden munkát (takarítás, étkezések előkészítése, egyéb munkák) az elvonulók végeznek, ezáltal nemcsak elvonulók, hanem rendezők is lesznek egyben. Az elvonulás első estéjén lesz egy megbeszélés, a különböző munkafolyamatok felelőseit itt választjuk ki.

………………………….

Egy dharma esemény szervezése, a dharma megosztása másokkal, bármilyen formában történik is, bódhiszattva tevékenység, és óriási érdemmel jár. Ez az érdem pedig megsokszorozódik minden egyes résztvevő által, mint ahogy egy csoportos meditáció során is összeadódik az összes mantra és áldása mindenkire megsokszorozva hat vissza. Legyetek hát minél többen részesei Ti is a Közösségünk programjai szervezésének, osszátok meg bejegyzéseinket, eseményeinket, a tanításokat, a programjaink hirdetéseit, hagy jussanak el minél több érdeklődőhöz! Ez remek alkalom az érdemek halmozására, a tisztulásra, a jó karma teremtésére, azáltal, hogy másokat hozzásegítünk a dharmához, ami a bódhiszattvák nagylelkű adásának – a nagylelkűség paramitának – a legmagasabb módja.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt az elvonuláson!

aug
16
ked
Cültrim Rinpocse “Három Védelmező” meghatalmazást ad
aug 16 @ 18:00 – 20:00
Karmapa Ház
aug
17
sze
Cültrim Rinpocse Dordzse Szempa meghatalmazást ad
aug 17 @ 18:00 – 20:00
Karmapa Ház
aug
20
szo
Buddha-ereklye kiállítás
aug 20 – aug 21 egész nap
Tar