nov
18
hét
Nyungne
nov 18 – nov 19 egész nap
Tar- Tara Templom
Visszatérés ünnepe

2019. november 18-19.
Szabadító Buddha Anya Templom, TAR

Nyungne, az Együttérzés Buddhájának böjtös gyakorlata

A nyungne böjttel összekapcsolt meditáció gyakorlat a tibeti buddhizmusban. Egy teljes nyungne elvégzése kétnapos meditáció elvonulásban történik. A gyakorlat hatékonyan tisztít a szellemi és testi negativitások minden fajtájától, és nagy gyógyító erővel rendelkezik, ezért gyógyíthatatlannak minősített betegségek leküzdésére is eredményesen alkalmazzák ezer év óta.
A nyungne egy nagyon hatékony gyakorlási mód, különösen azok számára, akik családos és munkás életet élnek. Ezt az életmódot nagyon jól lehet kombinálni azzal, hogy időnként elvonulunk hosszabb-rövidebb időre, intenzív gyakorlással töltünk néhány napot vagy hetet, s aztán visszatérünk a hétköznapi életünkhöz. Ezt a buddhista országokban így csinálják. Az emberek dolgoznak, családjuk van, emellett azonban rendszeresen elmennek egy kolostorba vagy meditáció központba, és ott töltenek néhány napot vagy hetet, majd folytatják az életüket. Így a gyakorlás az életük szerves részévé válik.

A Nyungne ideje alatt Csenrézi, a határtalan együttérzés bódhiszattvája meditációját végezzük, s 24 órára szóló, hajnaltól hajnalig tartó fogadalmakat teszünk, melyek a következők: nem ölünk, nem lopunk, nem élünk szexuális életet, nem hazudunk, nem iszunk alkoholt, nem ülünk kiemelt helyre, csak az előírt időben étkezünk, kerüljük a szórakozást, nem használunk parfümöt és nem viselünk ékszereket.
Buddhista szent iratok szerint nyolc, hibátlanul, azaz a fogadalmakat megtartva és helyes szándékkal elvégzett nyungne bizonyosan emberi létformában történő újjászületést eredményez. A helyes szándék azt jelenti, hogy a meditációt nem csak önmagunk, de kivétel nélkül minden lény javára végezzük.

Felajánlás: Szállás, étkezés, tanítás egy nyungnéra: 11.000 Ft ( Támogatói és alapkő kedvezmények érvényesek)
Jelentkezni szükséges itt: kagyu.center@gmail.com

Jelentkezési határidő: november 14-e.

Egy nyungne meditáció elvonulás pontos menete:

A nyungne meditáció kezdete előtti napon a gyakorló fürödjön meg, készítsen elő tiszta ruhát, és ezen az éjszakán már ne éljen nemi életet. A meditációra szokás ételfelajánlásként édességeket, gyümölcsöt hozni, melyet közösen elfogyasztunk a szertartás alatt és annak végeztével.(ne tartalmazzanak: tojás, retek, hús, hagyma, fokhagyma, alkohol )

A gyakorlatban:
• érkezés és regisztráció a Tara templom aljában november 17-én, vasárnap du. 17-18 óra között
• 18:30 – Mahakála pudzsa
• 19:00 – Csenrézi pudzsa

Az előkészítő nap hajnalban kezdődik a szodzsong fogadalmak letételével. A fogadalmak letétele nem szükségszerű, e nélkül is részt lehet venni az egész meditáción. Mégis nagy haszonnal jár a fogadalmak letétele, mert nagyon megnöveli a meditáció erejét. Ha a fogadalmakat letettük, nagy figyelemmel kell betartani őket. A fogadalmak 24 órára szólnak, hajnaltól-hajnalig. A nyungne meditációt háromszor végezzük el egy nap. Az elsőt magyarul, a másodikat tibetiül, a harmadikat ismét magyarul olvassuk. Az első napon közös reggelit és ebédet lehet enni, a nap folyamán lehet beszélni, de csak a legszükségesebbet. A meditáció terembe belépés előtt a kikészített sáfrányos vízből (amrita) egy cseppet a szánkba veszünk, öblítünk, majd kiköpjük. Az esti lefekvés és elalvás után bármikor is ébredünk fel, már nem ehetünk, nem ihatunk és nem beszélhetünk.
Az első nap, melyen Láma Csöpel a tanításokat ad, előkészíti a másodikat, melyen nem iszunk, nem eszünk és nem beszélünk.

A meditáció utolsó reggelén a fogadalmak lejárnak. Ezen a reggelen még egyszer elvégezzük a nyungne meditációt, de a fogadalomtétel természetesen már kimarad. Kb. reggel 8-kor lesz vége, ezután takarítás következik és ezzel zárul le az elvonulás.

A szertartásokon bárki részt vehet hitbéli elkötelezettségre való tekintet nélkül, egyetlen feltétel, hogy ne tápláljon ellenséges érzelmeket a gyakorlat iránt. A Nyungne gyakorlatnak fontos része az érdemek halmozása. Érdemeket halmozunk azáltal, ha erényes szellemet alakítunk ki magunkban, és tiszta szándékkal jó cselekedeteket hajtunk végre.

PRAKTIKUS INFORMÁCIÓK:
Olyan emberek mellé üljetek, aki jól ismeri a Nyungne gyakorlatot, mert néha bele lehet keveredni, főleg, hogy tibetiül is vannak szövegek.
Hozzatok magatokkal hálózsákot, lepedőt, párnát, tisztálkodó szereket, törölközőt.
Kérünk benneteket, hogy a Nyungne ideje alatt semmilyen általatok hozott személyes tárgyat ne hagyjatok elől (szappan, tusfürdő, kanál, bögre stb.) amit ne használhatna más is. Ugyanis a fogadalmak között van, hogy nem vesszük el más tulajdonát. Csak abban az esetben hagyjátok a személyes dolgaitokat a közös helyiségekben, ha mások is használhatják megkérdezés nélkül.

***
4. Dharmacsakra nap, Visszatérés ünnepe
A kilencedik tibeti holdhónap 22. napja, tibetiül: Lhabab dücsen.
Sákjamuni Buddha alászállása az istenek birodalmából. Buddha anyja Indra birodalmában született újjá. Buddha három hónapot töltött tanítással az istenek birodalmában, hogy anyját megszabadítsa és jóságát viszonozza amiért hozzásegítette, hogy megszabadulhasson a lét körforgásából ugyanakkor az istenek javát is szolgálja.
A tibeti kultúrában ezeket a dharmacsakra napokat 10 milliós napoknak is hívják.

A 10 milliószoros napokon minden tett 10 milliószoros erővel hat. Ez mind a pozitív, előremutató fejlődést segítő gondolatokra, érzelmekre, a szeretettel teljes szándékokra, az előre vivő akaratra, mind az ennek ellenkezőjét képviselő negatív, visszahúzó, fejlődésünk útját nem segítő gondolatokra, érzelmekre, megnyilvánulásokra, szándékokra és akaratra egyaránt igaz. Minden megnyilvánulásunk, tettünk következményei tízmilliószorosan hatnak vissza ránk.
Érdemes ezen a napon minél többet gyakorolni, ha azonban nincs lehetőségünk arra, hogy a dharmacsakra napot intenzív gyakorlással töltsük, pl. Nyungnéval, akkor is különösen ügyeljünk arra, hogy mindenféle testi, szóbeli és gondolati ártó cselekedetet kerüljünk, és minél több segítő, együttérző, szeretetteli tevékenységgel töltsük el a napot.
Szeretettel várunk mindenkit vallási és világnézeti hovatartozástól függetlenül!

SZODZSONG fogadalmak
Napi fogadalom minden lény javára, tisztító és gyógyító gyakorlat, nemcsak a szerzetesi közösség részére:
• Tartózkodás az élet kioltásától.
• Tartózkodás annak elvételétől, amit nem adtak.
• Tartózkodás a nemi élettől.
• Tartózkodás a hazugságtól.
• Tartózkodás a részegítő italoktól, amelyek mámort okoznak.
• Tartózkodás a meg nem engedett időben evéstől.
• Tartózkodás tánctól, énektől, zenétől, színjátékok nézésétől.
• Tartózkodás koszorúk, illatszerek, kenetek használatától, ékszerek viselésétől.

nov
21
csü
Közös gyakorlás és vacsora a Karmapa Házban
nov 21 @ 17:45 – 19:15

Szeretettel várunk mindenkit csütörtökönként este egy közös gyakorlásra, teázásra és vacsorára!

A program menete:

FIGYELEM! 15 PERCCEL KORÁBBAN KEZDŐDIK A MEDITÁCIÓ AZ EDDIGIEKHEZ KÉPEST!

17.45-18.00 Közös teázás
18.00-19.00 Közös gyakorlás
Menedékvétel
Shiné-Lhaktong meditáció
Elmélkedés a négy gondolaton
Rövid Csenrézi meditáció
Érdemfelajánlás
19.05-19.45 Közös vacsora (300 Ft-os önköltségi áron)

A programon való részvétel ingyenes, de tetszőleges felajánlást szívesen fogadunk a Központ fenntartása érdekében. Várunk mindenkit szeretettel! Előképzettség nem szükséges.

nov
24
vas
Tudatépítés
nov 24 @ 08:00 – 12:00
Karmapa Ház - Budapest

TUDATÉPÍTÉS

Program:
8:00-9:00 Tara szertartás
10:00-11:00 Vezetett gyógyító meditáció
11:00-12:00 Tanítás hallgatás (Láma Csöpel korábban leadott tanításai alapján)

FIGYELEM! A fenti meditációk és tanítás 2019. szeptemberétől felvételről mennek, tehát nem Láma Csöpel vezeti személyesen. Korábban felvett hanganyagok vezetett meditációi és tanításai alapján zajlik majd a program.

A tudatépítés sok évezredes hagyománya leszögezi: tudatunk ereje képes megszüntetni a szenvedést, és megteremteni a boldogságot. Ha ezt az erőt megfelelő életmóddal, helyes magatartással és meditációval párosítjuk, nemcsak lelki szenvedéseinkből, hanem testi betegségeinkből is kigyógyulhatunk.

A tudatépítés gyógyító meditációjának gyakorlatai az ősi tibeti hagyomány gazdag tapasztalataira épülnek. Alkalmasak mindenki számára, nem kötődnek vallási alapokhoz. Megismerkedünk az egészség és a betegség lélektanával, és megtanuljuk felkelteni a tudatunk végtelenül hatalmas gyógyító erejét.

Felajánlás a tanításra: 500 Ft (Alapköveknek és támogatóknak ingyenes!)
Regisztráció nem szükséges.

 

KÖNYVAJÁNLÓ a gyógyító meditáció gyakorlatához:

A mai tudomány egyik legfontosabb felismerése, hogy a test és a tudat nem két különálló, egymástól elválasztott jelenség, hanem egy és ugyanazon létező két különböző szempontból nézve. Tudatállapotunk kihat egészségünkre. Míg a zaklatott, kiegyensúlyozatlan tudat a betegségek melegágya, addig az önmagával megbékélt tudat védi testi egészségünket, elejét veszi a megbetegedéseknek, sőt gyógyítja is a már meglévőket. A Magyarországi Karma Kagyüpa Buddhista Közösség kiadásában több olyan könyv is megjelent, ami páratlan segítséget nyújt a gyógyító meditáció, a tudatépítés elsajátításához, valamint a helyes szemlélet kialakításához.

Az 5 erő
Gyógyító Erőtér
Gyógyító Meditáció
Öngyógyítás meditációval

https://dharmakonyvek.hu/meditacio/gyogyito

nov
28
csü
Közös gyakorlás és vacsora a Karmapa Házban
nov 28 @ 17:45 – 19:15

Szeretettel várunk mindenkit csütörtökönként este egy közös gyakorlásra, teázásra és vacsorára!

A program menete:

FIGYELEM! 15 PERCCEL KORÁBBAN KEZDŐDIK A MEDITÁCIÓ AZ EDDIGIEKHEZ KÉPEST!

17.45-18.00 Közös teázás
18.00-19.00 Közös gyakorlás
Menedékvétel
Shiné-Lhaktong meditáció
Elmélkedés a négy gondolaton
Rövid Csenrézi meditáció
Érdemfelajánlás
19.05-19.45 Közös vacsora (300 Ft-os önköltségi áron)

A programon való részvétel ingyenes, de tetszőleges felajánlást szívesen fogadunk a Központ fenntartása érdekében. Várunk mindenkit szeretettel! Előképzettség nem szükséges.

nov
30
szo
Khenpo Tashi Rinpocse Phagma Kulcsema meghatalmazást ad
nov 30 @ 10:00 – 13:00
Karmapa Ház

Nagy örömünkre szolgál, hogy idén ismét ellátogat hozzánk Khenpo Tashi Rinpocse és november 30-a és december 6-a között értékes meghatalmazásokat és elvonulást vezet Budapesten és Taron.

Khenpo Tashi Rinpocse 1963-ban született Ladakhban. 6 éves korában a Lamayuru kolostor növendéke lett, 9 évesen avatták szerzetessé a Yungdrung Tharpa Ling kolostorban. A szertartások és dharma-szövegek komoly tanulmányaiba kezdett, valamint kiváló tanítók és khenpók szellemi vezetésével tanulmányozta a buddhista filozófiát. A khenpo fokozat elnyerése után, Őszentsége Drikung Kjabgön Csechang Rinpocse kérésére, csaknem 12 évig a Drikung Kagyü Intézetben tanított az észak-indiai Dehradunben és az intézmény apátjaként a fiatal szerzetesek képzéséért felelt. Druwang Rinpocse szellemi vezetésével 2001-ben 3 éves szigorú elvonulásba kezdett a nepáli Tatopaniban, melyet további 3 év követett Nyanyon Lapchiban, a nagy jógi, Milarepa egyik titkos szent helyén. Ezt követően Garchen Rinpoche és Druwang Rinpocse kérésére és ösztönzésére újra tanítani kezdett. Őszentsége Drikung Kyabgön Chetsang áldásával Khenpo Tashi Rinpocse jelenleg Almora elvonulási központjának a vezetője. Világos és egyszerű tanításai, valamint a tibeti asztrológia terén szerzett nagy tudása miatt Khenpo Tashi nagy tiszteletnek örvend tanítványai körében.

Phagma Kulcsema a Drikung Kagyü hagyományvonal új tantrákból álló ötven istenséget tartalmazó ékszerfüzérének tizenötödik tagja. Megvilágosodott aktivitása a gyakorló tudati szintjén keresztül figyelmeztet (mutat rá) a dharma-gyakorlásának fontosságára. Segít emelni a gyakorlási hajlamot. Buzdító, lelkesítő, energetizáló hatása szorgalmat emelő, a lustaság ellenszere.

Felajánlás a meghatalmazásra: 5000 Ft (alapköveknek: 3000 Ft)

Előzetes jelentkezés és regisztráció nem szükséges.

Várunk mindenkit szeretettel!

dec
1
vas
Khenpo Tashi Rinpocse Fehér Ernyő (Dukár) meghatalmazást ad
dec 1 @ 10:00 – 13:00
Karmapa Ház

Nagy örömünkre szolgál, hogy idén ismét ellátogat hozzánk Khenpo Tashi Rinpocse és november 30-a és december 6-a között értékes meghatalmazásokat és elvonulást vezet Budapesten és Taron.

Khenpo Tashi Rinpocse 1963-ban született Ladakhban. 6 éves korában a Lamayuru kolostor növendéke lett, 9 évesen avatták szerzetessé a Yungdrung Tharpa Ling kolostorban. A szertartások és dharma-szövegek komoly tanulmányaiba kezdett, valamint kiváló tanítók és khenpók szellemi vezetésével tanulmányozta a buddhista filozófiát. A khenpo fokozat elnyerése után, Őszentsége Drikung Kjabgön Csechang Rinpocse kérésére, csaknem 12 évig a Drikung Kagyü Intézetben tanított az észak-indiai Dehradunben és az intézmény apátjaként a fiatal szerzetesek képzéséért felelt. Druwang Rinpocse szellemi vezetésével 2001-ben 3 éves szigorú elvonulásba kezdett a nepáli Tatopaniban, melyet további 3 év követett Nyanyon Lapchiban, a nagy jógi, Milarepa egyik titkos szent helyén. Ezt követően Garchen Rinpoche és Druwang Rinpocse kérésére és ösztönzésére újra tanítani kezdett. Őszentsége Drikung Kyabgön Chetsang áldásával Khenpo Tashi Rinpocse jelenleg Almora elvonulási központjának a vezetője. Világos és egyszerű tanításai, valamint a tibeti asztrológia terén szerzett nagy tudása miatt Khenpo Tashi nagy tiszteletnek örvend tanítványai körében.

Fehér Ernyő (Dukár) egy védelmező női buddha. Spontán jelent meg Buddha fején lévő dudorból, amikor egyik tanítványa azzal fordult hozzá, hogy démonok és egy fekete mágus zargatják őt, akkor Sakjamuni a feje búbján át megnyilvánította a Shurangama mantrát, ami Fehér Ernyő istennő formájává manifesztálódva védte meg a tanítványt a gonosz erőktől. Az istenségnek sok-sok feje, keze és lába van. Még az utazások fontos védelmezője.

Felajánlás a meghatalmazásra: 5000 Ft (alapköveknek: 3000 Ft)

Előzetes jelentkezés és regisztráció nem szükséges. Várunk mindenkit szeretettel!

dec
2
hét
5 napos BARDO elvonulás Khenpo Tashi Rinpocséval
dec 2 – dec 6 egész nap
Tara Templom

Khenpo Tashi Rinpocse 1963-ban született Ladakhban. 6 éves korában a Lamayuru kolostor növendéke lett, 9 évesen avatták szerzetessé a Yungdrung Tharpa Ling kolostorban. A szertartások és dharma-szövegek komoly tanulmányaiba kezdett, valamint kiváló tanítók és khenpók szellemi vezetésével tanulmányozta a buddhista filozófiát. A khenpo fokozat elnyerése után, Őszentsége Drikung Kjabgön Csechang Rinpocse kérésére, csaknem 12 évig a Drikung Kagyü Intézetben tanított az észak-indiai Dehradunben és az intézmény apátjaként a fiatal szerzetesek képzéséért felelt. Druwang Rinpocse szellemi vezetésével 2001-ben 3 éves szigorú elvonulásba kezdett a nepáli Tatopaniban, melyet további 3 év követett Nyanyon Lapchiban, a nagy jógi, Milarepa egyik titkos szent helyén. Ezt követően Garchen Rinpoche és Druwang Rinpocse kérésére és ösztönzésére újra tanítani kezdett. Őszentsége Drikung Kyabgön Chetsang áldásával Khenpo Tashi Rinpocse jelenleg Almora elvonulási központjának a vezetője. Világos és egyszerű tanításai, valamint a tibeti asztrológia terén szerzett nagy tudása miatt Khenpo Tashi nagy tiszteletnek örvend tanítványai körében.

bardó jelentése „köztes lét”, és a lét bármelyik átmeneti állapotára utalhat – az életre, a meditációra, az álomra, és a halálra. Általánosabban a halál és az újjászületés közti állapotra utalva használjuk.

Khenpo Tashi Rinpocse az elvonulás alatt a tanításokat Karma Lingpa által talált therma kincsek alapján adja át számunkra.
Karma Lingpa a Tibeti Halottaskönyv, a Bardo Todöl (Bardo útmutatás, amelynek puszta hallatán elérhető a megszabadulás) kincsfeltárója, aki a hagyomány szerint Chokro Lü Gyeltsen, Padmasambhava tanítványának reinkarnációja volt.

A tanítás 3 részből áll:

 • A haldoklás folyamata, a folyamat során fellépő külső és belső jelek, segítségnyújtás egy haldokló személy számára
 • A halál utáni bardo 1. és 2. hete
 • A halál utáni bardo a 2. hét letelte után (összesen 49 napot, azaz 7 hetet tölthet a tudat a bardóban)

 Jelentkezési határidő: november 24-e.

Az elvonulásra a regisztráció kötelező, melynek lépéseit és a további fontos tudnivalókat az alábbiakban olvashatjátok.

Az elvonulás december 1-e este kezdődik és december 6. péntek délig vagy kora délutánig tart.

Érkezés: December 1-e vasárnap, 17.00-18.15 óra között, a Tara Templom aljában. Az elvonulás menetének közös megbeszélése 19.30-kor a Tara Templomban.

Szállás: 5 éjszaka (elhelyezés: 4-6 ágyas szobákban, a templom aljában)
A szálláshelyek száma korlátozott, ezért javasoljuk, hogy jelentkezz mielőbb, mert a férőhelyek igen hamar be szoktak telni. (Sátrazásra nincs lehetőség.)
A helyfoglalás a felajánlás átutalásával válik érvényessé.

Étkezés: vegetáriánus étkezés (reggeli, meleg vegetáriánus ebéd, vacsorára gyümölcs, joghurt, vagy egyszerű leves)

Felajánlások:
Felajánlás az elvonulásra: 50.000 Ft
Támogatóknak: 45.000 Ft
Alapköveknek: 40.000 Ft
(Az összeg tartalmazza a felajánlást Khenpo Tashi Rinpocsének a tanításért és az elvonulás vezetéséért, továbbá az étkezés és a szállás díját.)

AZ ELVONULÁS ELŐÍRÁSAI:

Az elvonuláson az alábbi feltételek betartása mellett vehetsz részt. Kérjük, olvasd el figyelmesen!
A meditáció elvonulás a Karma Ratna Dargye Ling Meditáció Központban, Taron kerül megrendezésre. Az ezeréves tibeti Karma Kagyüpa hagyomány szellemi elődein keresztül Buddha óta – azaz 2500 éve töretlen vonalban őrzi a belső ösvény áldását és tanításait, amelyeket mestertől tanítványig ad át. Közösségünk alapítója és szellemi vezetője a tibeti születésű Dordzse Lopön Láma Ngawang Rinpocse képviselte e vonalat, és adta át magyar tanítványának, Tiszteletreméltó Láma Csöpelnek. A dharmaközpont kizárólag azért áll fenn, hogy az itt tartózkodók dharmát tanulni és gyakorolni tudjanak.

KÉRJÜK VEDD FIGYELEMBE:
A meditáció elvonulásnak szigorú szabályai vannak. Kérjük vedd figyelembe, hogy csak az előírások betartásának vállalása mellett vehetsz részt!
– Központunk a lelki és szellemi épülést szolgálja, ezért itt testünk, beszédünk és tudatunk minden cselekvésének ezt kell céloznia.
– Mások iránt tanúsítsunk türelmet, előzékenységet, tiszteletet. A mértéktartás, józanság és illendőség szabályait mindenkor tartsuk be!
– Alkalmazkodjunk egymáshoz, a napirendhez és a felelős személyek szavaihoz
– Az elvonulás alatt nem lehet beszélni, a mobiltelefonokat kikapcsoljuk, a külvilággal nem tartjuk a kapcsolatot.
– Az elvonulás meditációin való részvétel minden alkalommal kötelező.
– Amennyiben kétszeri figyelmeztetés ellenére sem tartja valaki magát az előírásokhoz, abban az esetben sajnos el kell hagynia az elvonulást.

HOZZATOK MAGATOKKAL:
– tányért, csészét, evőeszközöket, papucsot, párnát, hálózsákot, vagy ágyneműt.

Házirend:

– A Központ területén tilos dohányozni, alkoholt, kábítószert fogyasztani.
– Tilos tüzet rakni; a szobákban mécsest, füstölőt gyújtani.
– Háziállatot  nem lehet az elvonulásra hozni.
– Értékmegőrzést nem tudunk biztosítani.
– Hozott ételek tárolását, hűtését, melegítését nem tudjuk biztosítani.
– A szobákban a férfiak és nők együtt lakását nem tudjuk biztosítani.
– A programok pontosan kezdődnek, a későn jövők nem tudnak bejönni.
– Az elvonuláson 14 év alatti gyermek nem vehet részt.
– 24 éves kor alatti diákok a programon kedvezményesen vehetnek részt (Támogatói kedvezmények érvényesek)
– A szobákban, kocsikban hagyott értékekért felelősséget nem tudunk vállalni!
A Központ területén minden munkát (takarítás, étkezések előkészítése, egyéb munkák) az elvonulók végeznek, ezáltal nemcsak elvonulók, hanem rendezők is lesznek egyben. Az elvonulás első estéjén lesz egy megbeszélés, a különböző munkafolyamatok felelőseit itt választjuk ki.

A JELENTKEZÉS MENETE:

 1. Kérünk utald át a Rád vonatkozó fent megadott összeget bankszámlaszámunkra:
  Kedvezményezett: Magyarországi Karma Kagyüpa Közösség
  Számlaszám: 11702036-20529712
  Közlemény: NEVED és KHENPO TASHI ELVONULÁS
 2. Miután átutaltad a felajánlást, kérünk küldj egy e-mailt a kagyu.center@gmail.come-mail címre, melyben megadod a neved, és hogy erre az elvonulásra elutaltad a teljes összeget.
 3. Ezután bankszámlánkon ellenőrizzük az utalást és amennyiben megérkezett hozzánk az összeg, néhány napon belül küldünk egy megerősíti válasz e-mailt, hogy regisztrációd érvényes a programra.
 4. Ezután már csak annyi a dolgod, hogy a program helyszínén átvedd a karszalagod.
Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt az elvonuláson!

Egy dharma esemény szervezése, a dharma megosztása másokkal, bármilyen formában történik is, bódhiszattva tevékenység, és óriási érdemmel jár. Ez az érdem pedig megsokszorozódik minden egyes résztvevő által, mint ahogy egy csoportos meditáció során is összeadódik az összes mantra és áldása mindenkire megsokszorozva hat vissza. Legyetek hát minél többen részesei Ti is a Közösségünk programjai szervezésének, osszátok meg bejegyzéseinket, eseményeinket, a tanításokat, a programjaink hirdetéseit, hagy jussanak el minél több érdeklődőhöz! Ez remek alkalom az érdemek halmozására, a tisztulásra, a jó karma teremtésére, azáltal, hogy másokat hozzásegítünk a dharmához, ami a bódhiszattvák nagylelkű adásának – a nagylelkűség paramitának – a legmagasabb módja.

 A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

 

 

 

dec
7
szo
Mikulás Ünnepség a Karmapa Házban
dec 7 @ 15:00 – 17:00
Karmapa Ház - Budapest

Kedves Barátunk!

Szeretettel várunk december 7-én, szombaton a Karmapa Házban tartandó hagyományos Mikulás Ünnepségünkre 15 órától!

Amint megérkezik a Mikulás átadja az ajándékokat név szerint a gyerekeknek. Mivel a Mikulás mindent lát, így elmondja a gyerekeknek egyesével, hogy milyen jó és kevésbé jó cselekedeteik voltak az évben.

Kedves Szülők!
Amennyiben szeretnétek részt venni az ünnepségen várjuk szeretettel jelentkezéseteket december 5-ig a kagyu.center@gmail.com e-mail címre.
Kérünk benneteket, hogy a jelentkezésben pár fontos információt írjatok le a Mikulásnak, ezek:
– szülő(k) neve(i), hány gyerekkel érkeztek?
Továbbá gyermekenként kérnénk tőletek:
– pontos név, életkor
– rövid jellemzés (csak címszavakban)
– miben volt nagyon jó az elmúlt évben, és mi az amin javítani kellene.

A Mikulás csomagok tekintetében kérjük hozzatok magatokkal saját csomagot a gyerekeknek.
Kérünk benneteket,hogy ne legyen túl hivalkodó, egyszerű, általános csomagot hozzatok. (1500-2500 Ft értékben) Jól láthatóan írjátok rá a gyermek nevét.
A csomagot az ünnepség előtt eljuttatjuk a Mikulásnak.

A terülj-terülj asztalkámra – melyet közösen elfogyasztunk – kérünk benneteket hozzatok sütit, kekszet, üdítőt.
Reméljük, hogy idén is sikerül sok-sok örömet szereznünk a programmal gyermekeinknek.

Sok szeretettel várunk Mindenkit!

dec
12
csü
Közös gyakorlás és vacsora a Karmapa Házban
dec 12 @ 17:45 – 19:15

Szeretettel várunk mindenkit csütörtökönként este egy közös gyakorlásra, teázásra és vacsorára!

A program menete:

FIGYELEM! 15 PERCCEL KORÁBBAN KEZDŐDIK A MEDITÁCIÓ AZ EDDIGIEKHEZ KÉPEST!

17.45-18.00 Közös teázás
18.00-19.00 Közös gyakorlás
Menedékvétel
Shiné-Lhaktong meditáció
Elmélkedés a négy gondolaton
Rövid Csenrézi meditáció
Érdemfelajánlás
19.05-19.45 Közös vacsora (300 Ft-os önköltségi áron)

A programon való részvétel ingyenes, de tetszőleges felajánlást szívesen fogadunk a Központ fenntartása érdekében. Várunk mindenkit szeretettel! Előképzettség nem szükséges.

dec
14
szo
Karácsonyi csomagkészítés hajléktalanoknak
dec 14 @ 15:00 – 19:00
Karmapa Ház

Az idén 16. alkalommal szervezünk csomagkészítést és csomagosztást a hajléktalanoknak, amikbe apróságokat és ruhaneműket gyűjtünk, majd szétosztjuk a hajléktalanszállók között.   Kb. 300-400 db csomagot készítünk.

– Ha szeretnél bekapcsolódni, akkor hozhatsz, vásárlási utalványt, szappant, fogkefét, fogkrémet, vitaminokat, papírzsebkendőt, csokit, cukrot, konzervet, zoknit, alsóneműt, törölközőt, kéztörlőt, pokrócot, meleg ruhát, sapkát, egyéb ruhákat, cipőt (fontos, hogy használható holmik legyenek!), stb, melyeket a Karmapa Házban (a ház nyitvatartási idejében) és a tari Központunkban gyűjtünk.
– Ha nem tudsz időt fordítani ezek beszerzésére, az erre szánt pénzadományodból mi beszerezzük a „csomagba valókat”, és december 14-én, szombaton 15 órától a Karmapa Házban együtt készítjük el az ajándékcsomagokat.
– Ha egyikre sincs lehetőséged, akkor segíthetsz a csomagolásban és a csomagosztásban.

Az adományokat Budapesten a Karmapa Házban (VIII. Baross u. 80) és Taron a Meditáció Központban gyűjtjük, ill. a pénzbeli adományokat a Tiszta Fény Alapítvány: 11703006-20050 629 számlájára, vagy borítékba „Karácsonyi csomagosztás hajléktalanoknak” címen a Központjaink adományos ládáiba bedobva várjuk.

Önzetlenül, elvárások nélkül adni nagyon nehéz.
Ritka lehetőség úgy adni, hogy nincs mit várni cserébe.

Az adományod bármilyen formája nagy örömet okoz a rászorulóknak.

Szervezés, további információ: Váncza Kata – 06 30 9072334

Szeretettel várunk mindenkit a csomagolásra!