márc
6
szo
Csöpel Láma: Lodzsong-átadás 2021 (online)
márc 6 @ 10:00 – 15:30

Folytatódik 2021-ben is tavasz végéig a Lodzsong-átadás Csöpel Lámától, zártkörű egynapos meditáció elvonulások keretében.

Az átadás teljes: az alapoktól a teljes megvalósításig terjedő tanításokat és gyakorlatokat öleli fel.

A teljes átadás időtartama: 2020. szeptember 19-től – 2021. májusig terjed.

A Lodzsong a szellem képzésének egy speciális módja, mely a mindannyiunkban természetesen jelenlévő alapvető jóságra – a buddhatermészetünkre – épít. A Lodzsong gyakorlataival az egyetemes szeretet csatornájának felnyitása, és a minden lényre kiterjedő, elfogulatlan együttérzés kifejlesztése révén képessé válunk segíteni önmagunkon és minden lényen.

Építeni, képezni kell a tudatunkat. Ez nem azt jelenti, hogy magunkra erőltetünk egyfajta önfegyelmet, vagy begyakorlunk egy bizonyos fegyelmezett életmódot.
A megvilágosulás szellemét ismerjük meg és szabadítjuk fel, amely pedig maga a végtelen tiszta tudat, tudatunk valódi természete.
Ez a tanítás a tibeti buddhizmus teljes gyakorlásának a szíve. A buddhaállapothoz vezető együttérzés ösvényének tanításait sűríti össze olyan gyakorlati útmutatásokká, melyeknek hasznát vehetjük mindennapi életünk helyzeteiben.

Az online átadások szokásos módon délelőtt 10.00-től 11.30-ig és délután 14.00-15.30 óráig tartanak, ahogy korábban megszokott volt a Karmapa Házban, a szombati egynapos elvonulások alkalmával.

A tanítás alapját „Csöpel Láma: A megvilágosult harcos” című három kötetben kiadott tanítása képezi.

A megvilágosult harcosok – szanszkritul bódhiszattvák – olyan emberek, akik a saját elméjük képzésének útját járják, és ezt azért teszik, hogy az egész világ összes lénye javát tudják szolgálni. Sokakban él ez a gondolat, a probléma csak az, hogy a tudatunk zavaros állapotban van, és amíg ez fennáll, addig nemhogy segíteni nem tudunk a világnak, de még jobban összezavarunk mindent, a legjobb szándékunk ellenére is, mert mi magunk sem látunk tisztán, nem vagyunk tisztában sem önmagunkkal, sem a mások dolgaival. Ezért a megvilágosulás harcosai először alaposan felkészülnek a nagy feladatra, az egész világ szolgálatára. A világnak szüksége van olyan emberekre, akik képesek a világ dolgain felelősséggel és hozzáértőn lendíteni.

FELAJÁNLÁS:

Ajánlott minimális felajánlás az egész napra alkalmanként: 2000 Ft
Támogatóknak alkalmanként: 1000 Ft (Alapköveknek ingyenes)
BÉRLET KONSTRUKCIÓ 2021. januártól május végéig
Alkalmak száma: 10 alkalom

Jan. 9., 23., febr. 6., 20., márc. 6., 20., ápr. 10., 24., (ápr. 3. Húsvét), máj. 8., 22.,

Teljes felajánlási összeg: 20.000 Ft, kedvezményesen: 18.000 Ft
Támogatóknak: 10.000 Ft helyett 9.000 Ft.
Alapköveknek: ingyenes
Kérjük felajánlásodat bankszámlánkra utald át, erre a számlaszámra: Tiszta Fény Alapítvány – OTP 11703006-20050629 és közleményként írd bele: LODZSONG ÁTADÁS

JELENTKEZÉS:

Miután felajánlásodat elküldted, kérjük küldj egy e-mailt a kagyu.center@gmail.com e-mail címre. Ezután válasz e-mailben megkapod az online átadás 2 db zárt felhasználású youtube linkjét. Kérjük az alapköveket is, hogy küldjenek egy e-mailt, hogy szeretnék követni az online közvetítéseket!

Kérünk Titeket, hogy ezeket a linkeket ne osszátok továbba facebookon vagy más social media felületeken, illetve egyéb módokon. Mint tudjátok, a vírus miatt a Közösség elesik a nyilvános rendezvények és programok alkalmával befolyó felajánlásoktól, mivel programokat nem tudunk tartani; a boltjaink nyitvatartása is korlátozott; továbbá a mindannyiunk számára új utakat nyitó Szkíta és magyar szellemiség Kőrösi Csoma Központjának építkezése nagy anyagi erőket igényel – ezért most minden támogatásnak nagy a jelentősége. Bár a dharma mindenkié, azonban tudjuk, hogy aki nem kész megnyílni felé, az a befogadására sem kész, s a megnyílás legegyszerűbb módja az adás. Jelen esetben a tanításokra küldött felajánlásokra nagy szüksége van a Közösségnek, a világ lényei szolgálatában végzett munkájához. Előre is hálás köszönet megértésetekért és támogatásotokért!
A link birtokában a felvételek később is megtekinthetőek!

AJÁNLOTT IRODALOM:

Láma Csöpel: A megvilágosult harcos I-II-III. kötet
Santideva: A megvilágosodás ösvénye
Láma Csöpel: Bódhiszattvák meditációja
Láma Csöpel: Lépésről-lépésre a bódhiszattvák ösvényén
Láma Csöpel: Lodzsong – a Szellem képzése Lodzsong meditációk
Láma Csöpel: Megvilágosult munka az érzelmekkel
Láma Csöpel: Tiszta szemlélet

A könyvek megvásárolhatók: a tari boltban (nyitvatartás: https://buddha-tar.hu/kapcsolat/boltjaink/tari-bolt/) és a budapesti Karmapa Házban a nyilvános programok alkalmával.

A fenti könyvek összegyűjtve a dharmakonyvek.hu oldalon: https://dharmakonyvek.hu/meditacio/lodzsong

márc
8
hét
BUDDHAMANDALA – online dharma TV
márc 8 @ 19:00 – 20:30

BUDDHAMANDALA – Online dharma minden hétfőn

Nagy örömünkre szolgál, hogy Tiszteletreméltó Csöpel Láma ösztönzése alapján létrehoztuk minden lény javára a Buddhamandala elnevezésű buddhista online tévét.

Jelenleg a vírushelyzet okozta korlátozások miatt a személyes találkozások és közösségi programok háttérbe szorultak, így ezekben a visszafogott időkben az online téren keresztül van csak módunk összekapcsolódni. Ennek megfelelően minél több lehetőséget szeretnénk megteremteni, hogy együtt lehessünk, közösen gyakorolhassunk és hallgathassuk az értékes dharma-tanításokat.

Jelenleg minden hétfőn 19 órától lesz egy élő adás, melyben Tiszteletreméltó Csöpel Láma által korábban leadott vezetett meditációkat és tanításokat vágtunk össze 1-1,5 órás adásokká.
Az adások utólag is bármikor megtekinthetőek a Közösség youtube csatornáján a Buddhamandala lejátszási listában.

Kapcsolódjatok be minél többször és legyetek Ti is a Buddhamandala részei!

Adásrend:
Február 1. hétfő, 19.00: Tudatépítés – A tudati tér megteremtése (meditáció és tanítás)
Február 8. hétfő, 19.00: Tudatépítés – A gyógyulás útja: szembenézni a valósággal (meditáció és tanítás)
Február 15. hétfő, 19.00: Tudatépítés – Ragaszkodásaink, éngörcsünk feloldása (meditáció és tanítás)
Február 22. hétfő, 19.00: Tudatépítés – Testünk csodája (meditáció és tanítás)
Március 1. hétfő, 19.00: Közteslét – Személyes és általános jelenségek (meditáció és tanítás)
Március 8. hétfő, 19.00: Tudatépítés – A meditáció gyógyító ereje (meditáció és tanítás)
Március 15. hétfő, 19.00: Tudatépítés – Találd meg a saját lelkesítő meditációdat! (meditáció és tanítás)
Március 22. hétfő, 19.00: Tudatépítés – A szenvedésbe menekülő tudat (meditáció és tanítás)
Március 29. hétfő, 19.00: Tudatépítés – A valóság ereje (meditáció és tanítás)

A további adások linkjeit folyamatosan közzétesszük itt és a facebook oldalunkon.

A BUDDHAMANDALA adásai nyilvánosak, tehát bárki számára elérhetőek ingyenesen, azonban a Központ fenntartása érdekében felajánlásokat szívesen fogadunk az alábbiakban megadott bankszámla számra: Tiszta Fény Alapítvány – OTP 11703006-20050629, Közlemény: BUDDHAMANDALA

ADÓ 1+1 %
Magyarországi Karma Kagyüpa Közösség – Technikai szám: 0059

Egyházunk alapítványának adatai:
Tiszta Fény Alapítvány, adószám: 19703660-1-41

Látogass el Facebook oldalunkra: https://www.facebook.com/buddhatar
Látogass el Instagram oldalunkra: https://www.instagram.com/karma.kagyu
Látogass el a Csoma Központ blogjára: https://csomakozpont.blogspot.com

márc
10
sze
Élő online Csenrézi meditáció
márc 10 @ 19:00 – 20:00

Minden szerdán 19 órától – egy időben a Taron minden nap végzett Csenrézi szertartással –  élőben online közvetítjük a rövid Csenrézi meditációt vizualizációval és szöveggel kivetítve. Így lehetőségünk adódik minden szerdán együtt gyakorolni a virtuális térben, a tariakkal is összekapcsolódva.

Csenrézi meditáció

Szellemünk igaz természete a spontán, nem mesterkélt határtalan szeretet, együttérzés és bölcsesség. A határtalan szeretet és együttérzés minden lény felé irányul, nem tesz különbséget barát és ellenség között. Olyan, mint a nap, amely kivétel nélkül minden lényre ragyog. Ez a bennünk lévő buddha természet lényege, ez testesül meg Csenréziben, az együttérzés bódhiszattvájában.

Az élő közvetítés a következő linken követhető: katt ide!

 

KÖNYVAJÁNLÓ: 

Láma Csöpel – A Csenrézi meditáció gyakorlata

Láma Csöpel – A Csenrézi meditáció magyarázata

XV. Karmapa – A belső ragyogás gyakorlata

 

Az online youtube közvetítés nyilvános, tehát bárki számára elérhető ingyenesen, azonban a Központ fenntartása érdekében felajánlásokat szívesen fogadunk az alábbiakban megadott bankszámla számra: Tiszta Fény Alapítvány – OTP 11703006-20050629 és közleményként írd bele: CSENRÉZI.

márc
11
csü
ONLINE Közös Lodzsong-gyakorlás Csöpel Lámával
márc 11 @ 18:00 – 20:00

A LODZSONG ONLINE KURZUSHOZ KAPCSOLÓDÓ KÖZÖS NYILVÁNOS GYAKORLÁS CSÖPEL LÁMÁVAL

Szeptember 24-től minden csütörtökön 18 órától a Lodzsong online kurzuson Csöpel Láma által átadott gyakorlatokat végezzük közösen.

Az online youtube közvetítés nyilvános, tehát bárki számára elérhető ingyenesen, azonban a Központ fenntartása érdekében felajánlásokat szívesen fogadunk az alábbiakban megadott bankszámla számra: Tiszta Fény Alapítvány – OTP 11703006-20050629 és közleményként írd bele: LODZSONG GYAKORLÁS

A Lodzsong a szellem képzésének egy speciális módja, mely a mindannyiunkban természetesen jelenlévő alapvető jóságra – a buddhatermészetünkre – épít. A Lodzsong gyakorlataival az egyetemes szeretet csatornájának felnyitása, és a minden lényre kiterjedő, elfogulatlan együttérzés kifejlesztése révén képessé válunk segíteni önmagunkon és minden lényen.

Építeni, képezni kell a tudatunkat. Ez nem azt jelenti, hogy magunkra erőltetünk egyfajta önfegyelmet, vagy begyakorlunk egy bizonyos fegyelmezett életmódot.
A megvilágosulás szellemét ismerjük meg és szabadítjuk fel, amely pedig maga a végtelen tiszta tudat, tudatunk valódi természete.
Ez a tanítás a tibeti buddhizmus teljes gyakorlásának a szíve. A buddhaállapothoz vezető együttérzés ösvényének tanításait sűríti össze olyan gyakorlati útmutatásokká, melyeknek hasznát vehetjük mindennapi életünk helyzeteiben.

AJÁNLOTT IRODALOM:

Láma Csöpel: A megvilágosult harcos I-II-III. kötet
Santideva: A megvilágosodás ösvénye
Láma Csöpel: Bódhiszattvák meditációja
Láma Csöpel: Lépésről-lépésre a bódhiszattvák ösvényén
Láma Csöpel: Lodzsong – a Szellem képzése Lodzsong meditációk
Láma Csöpel: Megvilágosult munka az érzelmekkel
Láma Csöpel: Tiszta szemlélet

A könyvek megvásárolhatók: a tari boltban (nyitvatartás: https://buddha-tar.hu/kapcsolat/boltjaink/tari-bolt/) és a budapesti Karmapa Házban a nyilvános programok alkalmával.

A fenti könyvek összegyűjtve a dharmakonyvek.hu oldalon: https://dharmakonyvek.hu/meditacio/lodzsong

I. bérlet időszak:

Szeptember 24-i online közvetítés linkje: https://youtu.be/wuc3cB8lN-I
Október 1-i online közvetítés linkje: https://youtu.be/FmL4ZHJYU5k
Október 8-i online közvetítés linkje: https://youtu.be/NOQi6FdfVTY
Október 15-i online közvetítés linkje: https://youtu.be/VpqsqTrffPo
Október 22-i online közvetítés linkje: https://youtu.be/_0Y8a9Qag3U
Október 29-i online közvetítés linkje: https://youtu.be/w1fcLv6aERg
November 5-i online közvetítés linkje: https://youtu.be/xArEvkZEqtk
November 12-i online közvetítés linkje: https://youtu.be/yCCOtwonstA
November 19-i online közvetítés linkje: https://youtu.be/-Imj8XkeKoI
November 26-i online közvetítés linkje: https://youtu.be/j8K66GZfsqg
December 3-i online közvetítés linkje: https://youtu.be/OC-EbcrENpY
December 10-i online közvetítés linkje: https://youtu.be/zXE_6bELSkA
December 17-i online közvetítés linkje: https://youtu.be/Rh5eVmbNpbs

II. bérlet időszak:

Január 7-i online közvetítés linkje: https://youtu.be/EpJtON00ySE
Január 14-i online közvetítés linkje: https://youtu.be/bJs_Q7Az3ws
Január 21-i online közvetítés linkje: https://youtu.be/cJksvAwSvzU
Január 28-i online közvetítés linkje: https://youtu.be/Xn5tJ_KShnU
Február 4-i online közvetítés linkje: https://youtu.be/e1sK37aalSM
Február 11-i online közvetítés linkje: https://youtu.be/eL4Yewt1MrI
Február 18-i online közvetítés linkje: https://youtu.be/5xIOMAtgTeE
Február 25-i online közvetítés linkje: https://youtu.be/RHY-WoR2vho
Március 4-i online közvetítés linkje: https://youtu.be/e1jMJqxh4_Q

 

 

 

márc
15
hét
BUDDHAMANDALA – online dharma TV
márc 15 @ 19:00 – 20:30

BUDDHAMANDALA – Online dharma minden hétfőn

Nagy örömünkre szolgál, hogy Tiszteletreméltó Csöpel Láma ösztönzése alapján létrehoztuk minden lény javára a Buddhamandala elnevezésű buddhista online tévét.

Jelenleg a vírushelyzet okozta korlátozások miatt a személyes találkozások és közösségi programok háttérbe szorultak, így ezekben a visszafogott időkben az online téren keresztül van csak módunk összekapcsolódni. Ennek megfelelően minél több lehetőséget szeretnénk megteremteni, hogy együtt lehessünk, közösen gyakorolhassunk és hallgathassuk az értékes dharma-tanításokat.

Jelenleg minden hétfőn 19 órától lesz egy élő adás, melyben Tiszteletreméltó Csöpel Láma által korábban leadott vezetett meditációkat és tanításokat vágtunk össze 1-1,5 órás adásokká.
Az adások utólag is bármikor megtekinthetőek a Közösség youtube csatornáján a Buddhamandala lejátszási listában.

Kapcsolódjatok be minél többször és legyetek Ti is a Buddhamandala részei!

Adásrend:
Február 1. hétfő, 19.00: Tudatépítés – A tudati tér megteremtése (meditáció és tanítás)
Február 8. hétfő, 19.00: Tudatépítés – A gyógyulás útja: szembenézni a valósággal (meditáció és tanítás)
Február 15. hétfő, 19.00: Tudatépítés – Ragaszkodásaink, éngörcsünk feloldása (meditáció és tanítás)
Február 22. hétfő, 19.00: Tudatépítés – Testünk csodája (meditáció és tanítás)
Március 1. hétfő, 19.00: Közteslét – Személyes és általános jelenségek (meditáció és tanítás)
Március 8. hétfő, 19.00: Tudatépítés – A meditáció gyógyító ereje (meditáció és tanítás)
Március 15. hétfő, 19.00: Tudatépítés – Találd meg a saját lelkesítő meditációdat! (meditáció és tanítás)
Március 22. hétfő, 19.00: Tudatépítés – A szenvedésbe menekülő tudat (meditáció és tanítás)
Március 29. hétfő, 19.00: Tudatépítés – A valóság ereje (meditáció és tanítás)

A további adások linkjeit folyamatosan közzétesszük itt és a facebook oldalunkon.

A BUDDHAMANDALA adásai nyilvánosak, tehát bárki számára elérhetőek ingyenesen, azonban a Központ fenntartása érdekében felajánlásokat szívesen fogadunk az alábbiakban megadott bankszámla számra: Tiszta Fény Alapítvány – OTP 11703006-20050629, Közlemény: BUDDHAMANDALA

ADÓ 1+1 %
Magyarországi Karma Kagyüpa Közösség – Technikai szám: 0059

Egyházunk alapítványának adatai:
Tiszta Fény Alapítvány, adószám: 19703660-1-41

Látogass el Facebook oldalunkra: https://www.facebook.com/buddhatar
Látogass el Instagram oldalunkra: https://www.instagram.com/karma.kagyu
Látogass el a Csoma Központ blogjára: https://csomakozpont.blogspot.com

márc
17
sze
Élő online Csenrézi meditáció
márc 17 @ 19:00 – 20:00

Minden szerdán 19 órától – egy időben a Taron minden nap végzett Csenrézi szertartással –  élőben online közvetítjük a rövid Csenrézi meditációt vizualizációval és szöveggel kivetítve. Így lehetőségünk adódik minden szerdán együtt gyakorolni a virtuális térben, a tariakkal is összekapcsolódva.

Csenrézi meditáció

Szellemünk igaz természete a spontán, nem mesterkélt határtalan szeretet, együttérzés és bölcsesség. A határtalan szeretet és együttérzés minden lény felé irányul, nem tesz különbséget barát és ellenség között. Olyan, mint a nap, amely kivétel nélkül minden lényre ragyog. Ez a bennünk lévő buddha természet lényege, ez testesül meg Csenréziben, az együttérzés bódhiszattvájában.

Az élő közvetítés a következő linken követhető: katt ide!

 

KÖNYVAJÁNLÓ: 

Láma Csöpel – A Csenrézi meditáció gyakorlata

Láma Csöpel – A Csenrézi meditáció magyarázata

XV. Karmapa – A belső ragyogás gyakorlata

 

Az online youtube közvetítés nyilvános, tehát bárki számára elérhető ingyenesen, azonban a Központ fenntartása érdekében felajánlásokat szívesen fogadunk az alábbiakban megadott bankszámla számra: Tiszta Fény Alapítvány – OTP 11703006-20050629 és közleményként írd bele: CSENRÉZI.

márc
18
csü
ONLINE Közös Lodzsong-gyakorlás Csöpel Lámával
márc 18 @ 18:00 – 20:00

A LODZSONG ONLINE KURZUSHOZ KAPCSOLÓDÓ KÖZÖS NYILVÁNOS GYAKORLÁS CSÖPEL LÁMÁVAL

Szeptember 24-től minden csütörtökön 18 órától a Lodzsong online kurzuson Csöpel Láma által átadott gyakorlatokat végezzük közösen.

Az online youtube közvetítés nyilvános, tehát bárki számára elérhető ingyenesen, azonban a Központ fenntartása érdekében felajánlásokat szívesen fogadunk az alábbiakban megadott bankszámla számra: Tiszta Fény Alapítvány – OTP 11703006-20050629 és közleményként írd bele: LODZSONG GYAKORLÁS

A Lodzsong a szellem képzésének egy speciális módja, mely a mindannyiunkban természetesen jelenlévő alapvető jóságra – a buddhatermészetünkre – épít. A Lodzsong gyakorlataival az egyetemes szeretet csatornájának felnyitása, és a minden lényre kiterjedő, elfogulatlan együttérzés kifejlesztése révén képessé válunk segíteni önmagunkon és minden lényen.

Építeni, képezni kell a tudatunkat. Ez nem azt jelenti, hogy magunkra erőltetünk egyfajta önfegyelmet, vagy begyakorlunk egy bizonyos fegyelmezett életmódot.
A megvilágosulás szellemét ismerjük meg és szabadítjuk fel, amely pedig maga a végtelen tiszta tudat, tudatunk valódi természete.
Ez a tanítás a tibeti buddhizmus teljes gyakorlásának a szíve. A buddhaállapothoz vezető együttérzés ösvényének tanításait sűríti össze olyan gyakorlati útmutatásokká, melyeknek hasznát vehetjük mindennapi életünk helyzeteiben.

AJÁNLOTT IRODALOM:

Láma Csöpel: A megvilágosult harcos I-II-III. kötet
Santideva: A megvilágosodás ösvénye
Láma Csöpel: Bódhiszattvák meditációja
Láma Csöpel: Lépésről-lépésre a bódhiszattvák ösvényén
Láma Csöpel: Lodzsong – a Szellem képzése Lodzsong meditációk
Láma Csöpel: Megvilágosult munka az érzelmekkel
Láma Csöpel: Tiszta szemlélet

A könyvek megvásárolhatók: a tari boltban (nyitvatartás: https://buddha-tar.hu/kapcsolat/boltjaink/tari-bolt/) és a budapesti Karmapa Házban a nyilvános programok alkalmával.

A fenti könyvek összegyűjtve a dharmakonyvek.hu oldalon: https://dharmakonyvek.hu/meditacio/lodzsong

I. bérlet időszak:

Szeptember 24-i online közvetítés linkje: https://youtu.be/wuc3cB8lN-I
Október 1-i online közvetítés linkje: https://youtu.be/FmL4ZHJYU5k
Október 8-i online közvetítés linkje: https://youtu.be/NOQi6FdfVTY
Október 15-i online közvetítés linkje: https://youtu.be/VpqsqTrffPo
Október 22-i online közvetítés linkje: https://youtu.be/_0Y8a9Qag3U
Október 29-i online közvetítés linkje: https://youtu.be/w1fcLv6aERg
November 5-i online közvetítés linkje: https://youtu.be/xArEvkZEqtk
November 12-i online közvetítés linkje: https://youtu.be/yCCOtwonstA
November 19-i online közvetítés linkje: https://youtu.be/-Imj8XkeKoI
November 26-i online közvetítés linkje: https://youtu.be/j8K66GZfsqg
December 3-i online közvetítés linkje: https://youtu.be/OC-EbcrENpY
December 10-i online közvetítés linkje: https://youtu.be/zXE_6bELSkA
December 17-i online közvetítés linkje: https://youtu.be/Rh5eVmbNpbs

II. bérlet időszak:

Január 7-i online közvetítés linkje: https://youtu.be/EpJtON00ySE
Január 14-i online közvetítés linkje: https://youtu.be/bJs_Q7Az3ws
Január 21-i online közvetítés linkje: https://youtu.be/cJksvAwSvzU
Január 28-i online közvetítés linkje: https://youtu.be/Xn5tJ_KShnU
Február 4-i online közvetítés linkje: https://youtu.be/e1sK37aalSM
Február 11-i online közvetítés linkje: https://youtu.be/eL4Yewt1MrI
Február 18-i online közvetítés linkje: https://youtu.be/5xIOMAtgTeE
Február 25-i online közvetítés linkje: https://youtu.be/RHY-WoR2vho
Március 4-i online közvetítés linkje: https://youtu.be/e1jMJqxh4_Q

 

 

 

márc
20
szo
Csöpel Láma: Lodzsong-átadás 2021 (online)
márc 20 @ 10:00 – 15:30

Folytatódik 2021-ben is tavasz végéig a Lodzsong-átadás Csöpel Lámától, zártkörű egynapos meditáció elvonulások keretében.

Az átadás teljes: az alapoktól a teljes megvalósításig terjedő tanításokat és gyakorlatokat öleli fel.

A teljes átadás időtartama: 2020. szeptember 19-től – 2021. májusig terjed.

A Lodzsong a szellem képzésének egy speciális módja, mely a mindannyiunkban természetesen jelenlévő alapvető jóságra – a buddhatermészetünkre – épít. A Lodzsong gyakorlataival az egyetemes szeretet csatornájának felnyitása, és a minden lényre kiterjedő, elfogulatlan együttérzés kifejlesztése révén képessé válunk segíteni önmagunkon és minden lényen.

Építeni, képezni kell a tudatunkat. Ez nem azt jelenti, hogy magunkra erőltetünk egyfajta önfegyelmet, vagy begyakorlunk egy bizonyos fegyelmezett életmódot.
A megvilágosulás szellemét ismerjük meg és szabadítjuk fel, amely pedig maga a végtelen tiszta tudat, tudatunk valódi természete.
Ez a tanítás a tibeti buddhizmus teljes gyakorlásának a szíve. A buddhaállapothoz vezető együttérzés ösvényének tanításait sűríti össze olyan gyakorlati útmutatásokká, melyeknek hasznát vehetjük mindennapi életünk helyzeteiben.

Az online átadások szokásos módon délelőtt 10.00-től 11.30-ig és délután 14.00-15.30 óráig tartanak, ahogy korábban megszokott volt a Karmapa Házban, a szombati egynapos elvonulások alkalmával.

A tanítás alapját „Csöpel Láma: A megvilágosult harcos” című három kötetben kiadott tanítása képezi.

A megvilágosult harcosok – szanszkritul bódhiszattvák – olyan emberek, akik a saját elméjük képzésének útját járják, és ezt azért teszik, hogy az egész világ összes lénye javát tudják szolgálni. Sokakban él ez a gondolat, a probléma csak az, hogy a tudatunk zavaros állapotban van, és amíg ez fennáll, addig nemhogy segíteni nem tudunk a világnak, de még jobban összezavarunk mindent, a legjobb szándékunk ellenére is, mert mi magunk sem látunk tisztán, nem vagyunk tisztában sem önmagunkkal, sem a mások dolgaival. Ezért a megvilágosulás harcosai először alaposan felkészülnek a nagy feladatra, az egész világ szolgálatára. A világnak szüksége van olyan emberekre, akik képesek a világ dolgain felelősséggel és hozzáértőn lendíteni.

FELAJÁNLÁS:

Ajánlott minimális felajánlás az egész napra alkalmanként: 2000 Ft
Támogatóknak alkalmanként: 1000 Ft (Alapköveknek ingyenes)
BÉRLET KONSTRUKCIÓ 2021. januártól május végéig
Alkalmak száma: 10 alkalom

Jan. 9., 23., febr. 6., 20., márc. 6., 20., ápr. 10., 24., (ápr. 3. Húsvét), máj. 8., 22.,

Teljes felajánlási összeg: 20.000 Ft, kedvezményesen: 18.000 Ft
Támogatóknak: 10.000 Ft helyett 9.000 Ft.
Alapköveknek: ingyenes
Kérjük felajánlásodat bankszámlánkra utald át, erre a számlaszámra: Tiszta Fény Alapítvány – OTP 11703006-20050629 és közleményként írd bele: LODZSONG ÁTADÁS

JELENTKEZÉS:

Miután felajánlásodat elküldted, kérjük küldj egy e-mailt a kagyu.center@gmail.com e-mail címre. Ezután válasz e-mailben megkapod az online átadás 2 db zárt felhasználású youtube linkjét. Kérjük az alapköveket is, hogy küldjenek egy e-mailt, hogy szeretnék követni az online közvetítéseket!

Kérünk Titeket, hogy ezeket a linkeket ne osszátok továbba facebookon vagy más social media felületeken, illetve egyéb módokon. Mint tudjátok, a vírus miatt a Közösség elesik a nyilvános rendezvények és programok alkalmával befolyó felajánlásoktól, mivel programokat nem tudunk tartani; a boltjaink nyitvatartása is korlátozott; továbbá a mindannyiunk számára új utakat nyitó Szkíta és magyar szellemiség Kőrösi Csoma Központjának építkezése nagy anyagi erőket igényel – ezért most minden támogatásnak nagy a jelentősége. Bár a dharma mindenkié, azonban tudjuk, hogy aki nem kész megnyílni felé, az a befogadására sem kész, s a megnyílás legegyszerűbb módja az adás. Jelen esetben a tanításokra küldött felajánlásokra nagy szüksége van a Közösségnek, a világ lényei szolgálatában végzett munkájához. Előre is hálás köszönet megértésetekért és támogatásotokért!
A link birtokában a felvételek később is megtekinthetőek!

AJÁNLOTT IRODALOM:

Láma Csöpel: A megvilágosult harcos I-II-III. kötet
Santideva: A megvilágosodás ösvénye
Láma Csöpel: Bódhiszattvák meditációja
Láma Csöpel: Lépésről-lépésre a bódhiszattvák ösvényén
Láma Csöpel: Lodzsong – a Szellem képzése Lodzsong meditációk
Láma Csöpel: Megvilágosult munka az érzelmekkel
Láma Csöpel: Tiszta szemlélet

A könyvek megvásárolhatók: a tari boltban (nyitvatartás: https://buddha-tar.hu/kapcsolat/boltjaink/tari-bolt/) és a budapesti Karmapa Házban a nyilvános programok alkalmával.

A fenti könyvek összegyűjtve a dharmakonyvek.hu oldalon: https://dharmakonyvek.hu/meditacio/lodzsong

márc
22
hét
BUDDHAMANDALA – online dharma TV
márc 22 @ 19:00 – 20:30

BUDDHAMANDALA – Online dharma minden hétfőn

Nagy örömünkre szolgál, hogy Tiszteletreméltó Csöpel Láma ösztönzése alapján létrehoztuk minden lény javára a Buddhamandala elnevezésű buddhista online tévét.

Jelenleg a vírushelyzet okozta korlátozások miatt a személyes találkozások és közösségi programok háttérbe szorultak, így ezekben a visszafogott időkben az online téren keresztül van csak módunk összekapcsolódni. Ennek megfelelően minél több lehetőséget szeretnénk megteremteni, hogy együtt lehessünk, közösen gyakorolhassunk és hallgathassuk az értékes dharma-tanításokat.

Jelenleg minden hétfőn 19 órától lesz egy élő adás, melyben Tiszteletreméltó Csöpel Láma által korábban leadott vezetett meditációkat és tanításokat vágtunk össze 1-1,5 órás adásokká.
Az adások utólag is bármikor megtekinthetőek a Közösség youtube csatornáján a Buddhamandala lejátszási listában.

Kapcsolódjatok be minél többször és legyetek Ti is a Buddhamandala részei!

Adásrend:
Február 1. hétfő, 19.00: Tudatépítés – A tudati tér megteremtése (meditáció és tanítás)
Február 8. hétfő, 19.00: Tudatépítés – A gyógyulás útja: szembenézni a valósággal (meditáció és tanítás)
Február 15. hétfő, 19.00: Tudatépítés – Ragaszkodásaink, éngörcsünk feloldása (meditáció és tanítás)
Február 22. hétfő, 19.00: Tudatépítés – Testünk csodája (meditáció és tanítás)
Március 1. hétfő, 19.00: Közteslét – Személyes és általános jelenségek (meditáció és tanítás)
Március 8. hétfő, 19.00: Tudatépítés – A meditáció gyógyító ereje (meditáció és tanítás)
Március 15. hétfő, 19.00: Tudatépítés – Találd meg a saját lelkesítő meditációdat! (meditáció és tanítás)
Március 22. hétfő, 19.00: Tudatépítés – A szenvedésbe menekülő tudat (meditáció és tanítás)
Március 29. hétfő, 19.00: Tudatépítés – A valóság ereje (meditáció és tanítás)

A további adások linkjeit folyamatosan közzétesszük itt és a facebook oldalunkon.

A BUDDHAMANDALA adásai nyilvánosak, tehát bárki számára elérhetőek ingyenesen, azonban a Központ fenntartása érdekében felajánlásokat szívesen fogadunk az alábbiakban megadott bankszámla számra: Tiszta Fény Alapítvány – OTP 11703006-20050629, Közlemény: BUDDHAMANDALA

ADÓ 1+1 %
Magyarországi Karma Kagyüpa Közösség – Technikai szám: 0059

Egyházunk alapítványának adatai:
Tiszta Fény Alapítvány, adószám: 19703660-1-41

Látogass el Facebook oldalunkra: https://www.facebook.com/buddhatar
Látogass el Instagram oldalunkra: https://www.instagram.com/karma.kagyu
Látogass el a Csoma Központ blogjára: https://csomakozpont.blogspot.com

márc
24
sze
Élő online Csenrézi meditáció
márc 24 @ 19:00 – 20:00

Minden szerdán 19 órától – egy időben a Taron minden nap végzett Csenrézi szertartással –  élőben online közvetítjük a rövid Csenrézi meditációt vizualizációval és szöveggel kivetítve. Így lehetőségünk adódik minden szerdán együtt gyakorolni a virtuális térben, a tariakkal is összekapcsolódva.

Csenrézi meditáció

Szellemünk igaz természete a spontán, nem mesterkélt határtalan szeretet, együttérzés és bölcsesség. A határtalan szeretet és együttérzés minden lény felé irányul, nem tesz különbséget barát és ellenség között. Olyan, mint a nap, amely kivétel nélkül minden lényre ragyog. Ez a bennünk lévő buddha természet lényege, ez testesül meg Csenréziben, az együttérzés bódhiszattvájában.

Az élő közvetítés a következő linken követhető: katt ide!

 

KÖNYVAJÁNLÓ: 

Láma Csöpel – A Csenrézi meditáció gyakorlata

Láma Csöpel – A Csenrézi meditáció magyarázata

XV. Karmapa – A belső ragyogás gyakorlata

 

Az online youtube közvetítés nyilvános, tehát bárki számára elérhető ingyenesen, azonban a Központ fenntartása érdekében felajánlásokat szívesen fogadunk az alábbiakban megadott bankszámla számra: Tiszta Fény Alapítvány – OTP 11703006-20050629 és közleményként írd bele: CSENRÉZI.