jún
27
sze
Mantra Gyógyászati Workshop – Drukmo Gyal Dakini vezetésével
jún 27 – jún 28 egész nap
Karmapa Ház - Budapest
A helyek beteltek, már nem lehet jelentkezni. 

Képzeld el, hogy hang által gyógyítasz másokat…
A mantra a hang tiszta lényegi energiája. A hang ezen megnyilvánulásában végtelen képességgel rendelkezik mások segítésében. Amikor gyógyító céllal recitálsz egy mantrát, nagyon finom, a Tibeti Mantra Gyógyászatban használt energiákhoz kapcsolódsz és irányítod azokat.
A ’mantra’ egy szanszkrit kifejezés, mely szó szerint annyit tesz: megmenteni a tudatot a szenvedéstől és betegségtől. Tibetiül a mantra „Ngak” és gyakorlóikat Ngakpáknak hívják.
A hagyományos tibeti gyógyászat a mantra gyógyászattal különböző típusú betegségek és fájdalmak kezelését célozza.

Drukmo Gyal Dakini Tibet északkeleti részén, egy jógi családba született, ahol fiatalon bevezetést nyert a mantrákba, a jógába és a meditációba. A helyi tibeti jógi közösség támogatásával elkezdett mantrákat ősi dallamokkal gyakorolni és 2008-tól kezdett énekelni a nyilvánosságnak. 2014 elején Európába költözött és létrehozta első albumát a „Tibet tisztító hangját” Spanyolországban a Morgana Music Stúdióval és elkezdett turnézni Európában, Oroszországban, Ázsiában az Egyesül Államokban és Észak-Amerikában. Helyi zenészekkel lép fel. A második albuma a „Tibeti Mantra Gyógyászat” 2016-ban jelent meg és kiemeli a Sowa Rigpa – Hagyományos tibeti orvoslás ősi spirituális gyógyító rendszerét, melyet egy közvetlen vonaltartó és a Sorig Khang International alapítója, Dr. Nida Chenagtsang, tanított neki. Drukmo Gyal beutazza a világot, koncerteket ad, Tibeti Mantra Gyógyászatot és Tibeti Külső Terápiákat tanít, fordítja a tibeti doktorok által Európában tartott Tibeti Orvosi Kurzusokat és elvonulásokat vezet a Yuthok Nyingthig tradícióban mely a tibeti orvosok meditációs gyakorlata.

Mantra gyógyászat
Ez a tanfolyam mindenki számára nyitott, aki szeretne hangterápiát tanulni.
Egy kétnapos gyakorlati workshopot ajánlunk, tanítást az ősi, szent mantrák keltette rezgések erőteljes világa általi gyógyításról.
A mantra gyógyászat bevezet minket a tibeti gyógyászat szerteágazó és mélységes világába és abba, hogyan alkalmazzák a mantrákat orvosi és spirituális (lelki) gyógyításra. A tanult mantrák az általánostól, egészen a speciális védelmekig terjednek melyekkel különböző fizikai betegségek, hangulatingadozások kezelhetőek, illetve spirituális gyógyításra szolgálnak.
A tibeti gyógyászat rendszerében tanítva, ez a kétnapos intenzív workshop magában foglalja az alapokat és annak a gyakorlását, hogy hogyan alkalmazhatóak a mantrák különböző általános és specifikus rendellenességek gyógyítására annak érdekében, hogy belső harmóniát teremtsünk a test és a tudat számára.
A mantrák kifejezetten hatékonyan birkóznak meg a negatív, bolygók általi befolyásokkal (melyek gZa-ként ismertek) melyek megnyilvánulhatnak olyan állapotokként is, mint tudati zavarodottság, szorongás, álmatlanság, bipoláris zavar, epilepszia vagy stroke. Az ősi tibeti szöveg, a Négy Gyökér Tantra (Gyü-si) sokat hivatkozik használatukra a spirituális gyógyításban és szertartásokban.
Tudni és kezeléshez alkalmazni a mantrákat különösen hasznos a Ku Nye külső terápia gyakorlói számára, illetve minden olyan terapeutának vagy magánszemélynek, akik szeretnék megtanulni, hogy különféle anyagok meghatalmazása (energiával feltöltése) – pl. olajok, kagylók, kövek stb. – hogyan képes erőteljesen növelni ezek gyógyító hatását a terápiás ülések során.
Ez a gyakorlati workshop megtanítja a résztvevőknek a mantrák eredetét, a használatuk különböző módjait és azt, hogyan lehet pozitív hatásukat tovább erősíteni hangtálak és más gyógyító kristályok segítségével. A résztvevők megkapják azon kulcs mantrák ismeretét, amelyek nélkülözhetetlenek a fizikai, mentális és spirituális egészség fenntartásához.

Fontos, hogy a kurzus alatt vegetáriánus étrendet kövessünk.
……………………………………………………………………………………….

Időpont: június 27-28., szerda-csütörtök
Helyszín: Karmapa Ház, Budapest VIII., Baross u. 80.

Felajánlás a kurzusra: 29.000 Ft
Június 15-ig való jelentkezés és utalás esetén: 25.000 Ft

MKKK Támogatóknak kedvezmény: 5.000 Ft
(A kurzus díj nem tartalmaz étkezést és szállást.)

A program mindkét napon délelőtt 10 órakor kezdődik és az első napon 4-kor, a 2. napon 6-kor fejeződik be.
A két nap programja nem bontható, tehát külön 1-1 napon nem lehet részt venni.

Jelentkezni a kagyu.center@gmail.com e-mail címen kell. A felajánlás összegét a bankszámlánkra történő előreutalással lehet majd rendezni, melynek részleteit a jelentkezésre küldött válaszlevélben adjuk meg.

Bevezetés a Yuthok Nyingthig tradíció előkészítő gyakorlataiba Drukmo Gyál Dákinivel
jún 27 @ 18:00 – 20:00
Karmapa Ház - Budapest

Bevezetés a tibeti gyógyászat szellemi ösvényének, a Yuthok Nyingthig tradíciónak, az előkészítő gyakorlataiba Drukmo Gyál Dákinivel

Yuthok Yönten Gönpo-t a Gyógyító Buddha megtestesülésének tartják, ő a tradicionális tibeti gyógyászat atyja. Ő írta a sokak által ismert négy gyógyászati tantrát, a Gyü-si-t, amely az orvoslás különböző eljárásait taglalja. Ezek mellett tőle származik az első sorban orvosok, gyógyítók, szociális segítők, másod sorban pedig bármilyen spirituális gyakorló számára javasolt Yuthok Nyingthig tanítássorozat. Ez a cím magyarul Yuthok tanításának a legbelsőbb esszenciáját jelenti. Míg az orvoslás célja a testi és lelki rendellenességek, kibillentségek megszüntetése, a testi és lelki egyensúly helyreállítása, addig Yuthok tanításának szellemi része a szamszárában lévő szenvedés gyökereinek megszüntetésére irányul, tehát a teljes megvilágosodás elérésére.

Magyarországon pár évvel ezelőtt kezdődtek el ezek a tanításak Dr. Nida Chenatsang tibeti orvos és spirituális mester átadásaival, valamint Drukmo Gyal „dákini” elvonulásvezető és mantraénekes gyakorlati útmutatásaival.

A Yuthok Nyingthig ösvénye egy hetes elvonulásaiban egyesíti a régi (nyingma) és az új (szarma) tradíciók gyakorlatainak teljes spektrumát, a következő felépítéssel:
I. Ngöndro
II. Guru jóga (külső, belső, titkos, összetett) – az megfelel a felépítés (kjerim) fázisának
III. A hat jóga (tummo, álom jóga, tiszta fény jógája, illuzórikus test jógája, bardó jóga, phowa) – ezek tartoznak a beteljesítés (dzogrim) fázisához
IV. A két mudra – vagy két pecsét (Karmamudra és Mahamudra)
V. Dzogchen (Ati jóga, trekcsö, thögál)

Ahogy a vadzsrajána tanítások kifejezetten a mai kor emberének képességeihez és lehetőségeihez illenek, ez kiemelten igaz a Yuthok lényegi tanítássorozatára is. Jelen esetben ez arra is vonatkozik, hogy itt nem szükséges 4 x 100 000 előkészítő gyakorlat (mint pl. leborulás, bódhicsitta, vadzsraszattva, mandalafelajánlás), hanem Yuthok áldása és ígérete által egy hetes elvonulásban végzett ngöndro gyakorlás is elegendő az ösvény megalapozásához. (Ugyanígy a többi tanítás is egy hetes intenzív elvonulásokban kerül gyakorlásra.) Így talán könnyebben belefér a spirituális gyakorlás az elfoglalt nyugati életvitelünkbe.

A következő ngöndro elvonulást 2018. október-november tájékán tervezzük megtartani Drukmo Gyál vezetésével.

Mint a többi tradícióban, a ngöndro itt is több csoportba osztódik, ez esetben három részről beszélünk:
1. Általános ngöndro – ez általánosan elvégezhető bárki által, hiszen az életünk valódi természetén való elmélkedést (meditációt) jelenti. Ide tartozik az értékes emberi élet elérésének ritkasága, valamint a mulandósága, az ok-okozat természetes törvénye, a szamszárikus élet következményei és a spirituális megszabadulás előnyei.
2. Különleges ngöndro – Azért különleges, mert ez eltér a hétköznapi, általános hozzáállástól, helyette a buddhista nézeteken és gyakorlatokon alapul. Kilenc gyakorlatot foglal magába. (pl. menedék, bódhicsitta, vadzsraszattva tisztító gyakorlata, mandala felajánlás, körbejárás, stb.)
3. Rutin ngöndro – Ezt a részt karma jógának is nevezhetjük. Ha elvégeztük a különleges ngöndro-t, akkor fontos kialakítani egy olyan rutint, amely által a kifejlesztett tudatosságot fenntartva gyakorlatba is ültethetjük azt. Ide tartozhat mások gyógyítása, segítése, dharma tevékenység (különösen Yuthok gyógyászati és spirituális tanításai kapcsán), jótékonysági tevékenységek, olyan projektek amelyek sok lény (nem feltétlenül csak emberek) segítését szolgálják, állatok felszabadítása és a környezet védelme.

A fenti három közül a másodikat végezzük majd együtt az őszi elvonuláson és erre az 1. pont, az általános ngöndro gyakorlásával tudunk majd felkészülni.

Drukmo Gyál Dákini 2018. június 27-én délután 6-tól 8-ig ezeket a meditációkat fogja elmagyarázni és megtanítani azoknak, akik szeretnének az őszi ngöndro elvonuláson részt venni, vagy legalábbis egy lépessel közelebb akarnak kerülni Yuthok lényegi tanításához az összes szenvedés végleges felszámolásáról.


Helyszín: Karmapa Ház, 1082 Budapest, Baross u. 80. (22-es kapucsengő)
Felajánlás a tanításra: 2.000 Ft (támogatói kedvezmény érvényes MKKK szanghának)

Jelentkezni előre nem szükséges, várunk minden kedves érdeklődőt szeretettel!

Júl
7
szo
Dalai Láma Születésnapi Ünnepi Fesztivál
Júl 7 egész nap
Tar - Kőrösi Csoma Sándor Emlékpark

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt az Őszentsége, a XIV. Dalai Láma 83. születésnapja alkalmából rendezett fesztiválunkra!

Őszentsége korunk egyik legnagyobb vezetője és hatalmas erkölcsi tekintéllyel rendelkező alakja, akit világszerte tisztelet övez, mind állami vezetők, vallási vezetők, Nobel-békedíjas társai, tudósok, filozófusok, mind pedig egyszerű jóakaratú emberek részéről világszerte.
Az emberek – legyenek gazdagok vagy szegények, kövessenek bármilyen vallást – nagy spirituális vezetőként, a béke szószólójaként és az emberi értékek bajnokaként tisztelik és szeretik. Üzenete az együttérzésről számtalan ember szívét érinti meg, akiknek ő a remény és az önbizalom forrása mai zavaros világunkban. Nem túlzás azt állítani, hogy milliók életét változtatta meg, mert azok az értékek, amelyeket Őszentsége támogat – szeretet, megbocsátás, tolerancia, másokkal való törődés – valójában a belső erő, önbizalom és boldogság kulcsai, amelyeket ma mindannyian keresünk.

PROGRAMJAINK:
Tara Templomban:
10.00 Megnyitó és ünnepi szertartás Tiszteltreméltó Láma Csöpel vezetésével

11.20 Kövi Szabolcs meditatív pánsíp- és fuvolakoncertje

13.00 Szivárványos hangfürdő (relaxáció hangtálakkal)

14.00 Az együttérzés és a szeretet evolúciója – Csörgő Tamás fizikus, az Európai Akadémia tagjának előadása
Csörgő Tamás ebben az előadásában néhány nagy hatású, de itthon nem közismert kutatás ismertetésére vállalkozik, Őszentsége a Dalai Láma: Egyetlen Atomban a Világegyetem c. könyvének 5. fejezete, vezető tudományos folyóiratokban (Nature, Science) megjelent szakcikkek, és a témában  tartott korábbi természettudományos ismeretterjesztő előadásai alapján.

15.00 Samsara Boulevard – Lilith – Mantra koncertA Samsara Boulevard – Lilith női duó mantrákat és imákat zenésít meg igazi női őserővel! Magával ragadó koncertjeiken a legkülönbözőbb kultúrák és hagyományok szent szövegeit éneklik legtöbbször hagyományos módon, de a tradicionális dallamokat szívesen ültetik át modernebb hangzású dalokba is. Repertoárjukban éppúgy fordulnak elő szanszkrit vagy tibeti szent szövegek, ahogy a magyar táltos hagyományokban eredező, dobokkal kísért dalok, de angol szövegeket is előszeretettel vegyítenek mindezekkel. Koncertjük igazi világkörüli utazás lelki kultúrákon át! A Teremtő erőket szent hangokkal megszólító zenei csemege, amelyben a közönséggel való közös éneklés is helyet kap!

15.45 Fülöp-szigeteki klasszikus táncok – Barkóczi Bea táncelőadása

16.30 Gergely István burmai útibeszámolója vetítéssel “Az Arany Szikla” címmel

17.00 Táncok az Aranyháromszögből – Észak-nyugat India klasszikus- és néptáncai – Barkóczi Bea táncelőadása

17.30 Láma Csöpel megáldja a festett fasztúpákat

DÉLBEN SZERETETTEL MEGHÍVUNK MINDENKIT EGY EGZOTIKUS ÉTELKÓSTOLÓRA A TARA TEMPLOM ALJÁBAN!

TOVÁBBI PROGRAMOK:
Tibet pavilon mellett a diófa alatt
13.00-14.30 Szabó Erzsébet és Mészáros Tibor handpan előadása “Dalok acélból” címmel
Egész nap: hennafestés

Lovasbemutató a bolt mögötti réten 15 órakor

Tara templom mögötti kerti házban
Hazavihető fasztúpák festése Tóth-Vásárhelyi Réka vezetésével és Láma Csöpel áldásával
(Minimum felajánlás: 2500 Ft)

Buddhista életmódsátor A Templom előtti jurtában megismerkedhetnek a hagyományos tibeti ízekkel, a campa golyóval és a tibeti vajas teával, továbbá lehetőség lesz kipróbálni tibeti hangszereket.

A különleges ízek kedvelőit pedig szeretettel várjuk különleges italainkkal a Tara Kávézó és Ajándékboltban! A boltban továbbá keleti dolgok, a dharmához kapcsolódó tárgyak, indiai ruhakollekció, buddhista könyvek, ajurvédikus gyógykészítmények, teák, ékszerek és kristályok vásárolhatóak.

A belépés ingyenes, várunk mindenkit szeretettel tekintet nélkül vallási és világnézeti hovatartozásra!

Őszentsége kitűnő egészségben, hosszú ideig éljen; elképzelései és törekvései a világ, Tibet és a tibeti nép javáért teljesüljenek be; még életében térhessen vissza Tibetbe, és vigye magával azt a vezetést, amellyel az emigráns tibetieket és az egész világot vezeti.

A programváltozás jogát fenntartjuk.

Júl
27
pén
Egynapos nyungne
Júl 27 egész nap
Tara Templom - Tar

Nyungne, az Együttérzés Buddhájának böjtös gyakorlata – Tankerék ünnepe


3. Dharmacsakra nap, Tankerék ünnepe

A hatodik tibeti holdhónap 4. napja, tibetiül: Csökhor dücsen.

Megvilágosodása után Buddha hét hétig nem tanított. Végül azonban Indra és Brahma ösztönzésére megforgatta a Tan Kerekét első ízben Szarnathban, ahol a Négy Nemes Igazságot tanította.
A tibeti kultúrában ezeket a dharmacsakra napokat 10 milliós napoknak is hívják.
A 10 milliószoros napokon minden tett 10 milliószoros erővel hat. Ez mind a pozitív, előremutató fejlődést segítő gondolatokra, érzelmekre, a szeretettel teljes szándékokra, az előre vivő akaratra, mind az ennek ellenkezőjét képviselő negatív, visszahúzó, fejlődésünk útját nem segítő gondolatokra, érzelmekre, megnyilvánulásokra, szándékokra és akaratra egyaránt igaz. Minden megnyilvánulásunk, tettünk következményei tízmilliószorosan hatnak vissza ránk.
Érdemes ezen a napon minél többet gyakorolni, ha azonban nincs lehetőségünk arra, hogy a dharmacsakra napot intenzív gyakorlással töltsük, pl. Nyungnéval, akkor is különösen ügyeljünk arra, hogy mindenféle testi, szóbeli és gondolati ártó cselekedetet kerüljünk, és minél több segítő, együttérző, szeretetteli tevékenységgel töltsük el a napot.

Szeretettel várunk mindenkit vallási és világnézeti hovatartozástól függetlenül!

……………………………………………………………………………………………………………………………

Napi időbeosztás: 
10.00-11.30 1. tün
13.00-14.30 2. tün
15.30-17.00 3. tün
17.30-tól Csenrézi
Felajánlás: Minimum 1000 Ft.
Helyszín: Tar – Tara Templom
Kérjük aznap reggeltől  ne fogyasszatok már húst, tojást, alkoholt, hagymát, fokhagymát, retket és ne dohányozzatok, továbbá egész nap tartózkodjatok ezeknek a fogyasztásától.
Ebéd: közösen elfogyasztott vegetáriánus ebéd.
Kérünk Titeket, hogy jelentkezzetek a kagyu.center@gmail.com e-mail címen július 24-ig.
 ………………………………………………………………………………………………………………..
A KARMAPA HÁZBAN 18 órától közös gyakorlás lesz.
Program: Hosszú Csenrézi és Dévacsen Mönlam
Bejelentkezni külön nem szükséges.

 

aug
18
szo
Gyógyító Buddha Ereklye kiállítás
aug 18 – aug 19 egész nap
Tar - Kőrösi Csoma Sándor Emlékpark

A Kőrösi Csoma Sándor Emlékpark és Tara Templom szolgál helyszínéül az idén is a hagyományosan megrendezésre kerülő Gyógyító Buddha Ereklye Kiállításnak.

Csodás ereklyegyöngyök

Buddha és számos jelentős buddhista mester hamvai között gyöngyökhöz hasonló gyönyörű kristályokra bukkantak. Természettudományos szempontból sem keletkezésükre, sem időnként tapasztalható szaporodásukra nincs magyarázat. A buddhista szemlélet szerint a gyöngyök a magas szintet elért mesterek spirituális értékeinek, együttérzésének és bölcsességének a leglényege, egyben emlékeztetnek saját alapvető jóság-természetünkre, s arra, hogy mindenkiben megvan a belső potenciál, hogy azt megvalósítsa.

A 2 napos kiállítás célja, hogy egyedülálló lehetőséget biztosítson bárkinek, hogy megtapasztalhassa a szent ereklyék áldását, a belőlük áradó legmagasabb rendű finom szellemi energiát, boldogságot, békét, harmóniát és jólétet. A látogatók gyakran számolnak be felfokozott érzésekről, megnyílásról, gyógyulásokról és hasonló inspirált tapasztalatokról. Az ereklyéket vallásra való tekintet nélkül bárki megtekintheti, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy sok helyen éppen keresztény templomokban, imaházakban került sor a kiállításukra.

2500 évvel ezelőtt, miután a Szkíta Bölcs Buddha, a Megvilágosult, elhagyta testét, hamvai között tanítványai csodálatos módon gyöngyökhöz hasonló ereklyéket találtak oly nagy mennyiségben, hogy nyolc vázát töltöttek meg velük. E felbecsülhetetlen értékű kincseket elosztották India nyolc nagy királya között, akik nyolc sztúpát építettek az ereklyék elhelyezésére és tiszteletére. Buddha eredeti ereklyéiből az idők folyamán csodálatos módon újak születtek, s így számban megsokszorozódtak, és eljutottak minden buddhista országba.

Kiállításunkon az alábbi Ereklyék áldásaiban részesülhetünk (a teljesség igénye nélkül) :
A kiállítás FŐ EREKLYÉJE Buddha Sákjamuni ereklyéje
Láma Ngawang Rinpocse malája
Drikung Gönpa men-drub gyógyító nektárpirulák
XVI. Karmapa ruha ereklyéje
XVI. Karmapa dung-ca ereklyesó
XVI. Karmapa ril-nak fekete nektárgyöngyök
XIV. Samarpa ruha ereklyéje
Kalu Rinpocse dung-ca ereklyesó
XIV. Dalai Láma hosszú élet pirulák
Gampopa namsza
Lama Kunge Thugye Pal ereklye
Kailas ereklyegyöngyök
Jönten Zanpo Dzsonang Rinpocse
Taranatha köntös ereklye
Nang-tha Drölma szent hamuereklye
Dalai Láma 40 Kálacsakra pirula
Tyobdzse Tricsen Rinpocse ereklye caca
Mani rilbu – XV. Karmapa, XVI. Karmapa, XIV. Samar Rinpocse rilnak stb. mani nektárpirulák
Takgröl – védő mandala

Nincs természettudományos magyarázat
Sem a hamvak között talált ereklyegyöngyök létrejöttére, sem pedig csodás szaporodásukra nincs természettudományos magyarázat. Hogyan kerülnek bizonyos emberek hamvai közé e gyönyörű, fénylő, apró gyöngyök, melyek ragyogó színekben pompáznak az anyagelvű szemlélet számára megoldhatatlan rejtély. A buddhista magyarázat így hangzik: Az ereklyegyöngy (tibetiül: ringszel) a szellemi megvalósítás anyagi esszenciája. Létrejötte a személy magas szintű szellemi megvalósulásának köszönhető. A megvilágosultak végtelen együttérzéséből születik azért, hogy jelenlétük haláluk után is elérhető legyen sokak számára.

Gyógyító erőt kapunk
A szent ereklyék jelenléte nagy kihívás lehet sokunknak, hiszen szemtől-szemben állhatunk a megmagyarázhatatlannal, a felfoghatatlannal, a csodával. Úgy tekinthetjük, hogy az ereklyék által magukkal a Megvilágosultakkal találkozunk, és személyesen kapcsolatba tudunk áldásos erejükkel kerülni. Nagyon ritka és értékes lehetőség ez arra, hogy bármelyikünk vallásra, fajra, stb. való tekintet nélkül ilyen ereklyékkel közvetlen kapcsolatba kerülhessen.

Nagy lehetőség is egyben, megnyílásra, életünk és világlátásunk újraértékelésére, és nagy áldás, mert ha megnyitjuk szívünket az ereklyékből áradó megvilágosult szellemi energia felé, gyógyító erőt kapunk, mellyel leküzdhetjük testi, lelki betegségeinket és akadályainkat; lecsitíthatjuk a szenvedést és a negativitásokat; békét és harmóniát hozhatunk létre magunkban és környezetünkben röviden, a szent ereklyék áldása megtisztít minden negativitást, és megteremti a jóllét és boldogság okait.

Hazánknak, az itt élő embereknek óriási jelentőségű az ereklyék ittléte, mivel a belőlük áradó legmagasabb rendű finom szellemi energia a boldogság, béke, gazdagság, jólét, a betegségektől való megszabadulás és a jóllét számos más áldását adja. Az ereklyék jelenléte egyfelől megtisztít a mindannyiunk elméjében-lelkében, valamint környezetünkben működő ártalmas, romboló negatív erőktől; másfelől pedig megerősíti és megszilárdítja a pozitív fejlődést hozó áldásos, gyógyító erőket, valamint egyensúlyt, harmóniát teremt.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt vallási és világnézeti hovatartozástól függetlenül!

A belépés díjtalan!

Mivel az ereklyéknek számtalan áldásos hatása van, és a 2 napos kiállítás teljesen díjtalanul látogatható bárki számára, ezért kérünk benneteket, osszátok meg Ti is minél többen ezt az eseményt, hogy részesülhessetek a szervezés érdemeiben is. Köszönjük!

A PROGRAMOKAT HAMAROSAN KÖZZÉTESSZÜK.

Sze
3
hét
Khenpo Tashi Rinpocse
Sze 3 – Sze 17 egész nap
Sze
23
vas
Tudatépítés
Sze 23 @ 08:00 – 12:00
Karmapa Ház - Budapest

TUDATÉPÍTÉS Láma Csöpel vezetésével

Program:
8:00-9:00 Zöld tara szertartás
10:00-11:00 Vezetett gyógyító meditáció
11:00-12:00 Tanítás Shantidéva: Bódhiszattva ösvény c. könyve alapján
12:30-tól Mantratekercselés
Most vasárnap szeretettel várunk minél több szorgos kezet, mert a június 16-i Láma Ngawang sztúpaavatásig még elég sok tekercsnek kell elkészülni!

A tudatépítés sok évezredes hagyománya leszögezi: tudatunk ereje képes megszüntetni a szenvedést, és megteremteni a boldogságot. Ha ezt az erőt megfelelő életmóddal, helyes magatartással és meditációval párosítjuk, nemcsak lelki szenvedéseinkből, hanem testi betegségeinkből is kigyógyulhatunk.

A tudatépítés gyógyító meditációjának gyakorlatai az ősi tibeti hagyomány gazdag tapasztalataira épülnek. Alkalmasak mindenki számára, nem kötődnek vallási alapokhoz. Megismerkedünk az egészség és a betegség lélektanával, és megtanuljuk felkelteni a tudatunk végtelenül hatalmas gyógyító erejét.

Felajánlás a tanításra: 1000 Ft (Támogatói kedvezmény érvényes)
Regisztráció nem szükséges.

 

KÖNYVAJÁNLÓ a gyógyító meditáció gyakorlatához:

A mai tudomány egyik legfontosabb felismerése, hogy a test és a tudat nem két különálló, egymástól elválasztott jelenség, hanem egy és ugyanazon létező két különböző szempontból nézve. Tudatállapotunk kihat egészségünkre. Míg a zaklatott, kiegyensúlyozatlan tudat a betegségek melegágya, addig az önmagával megbékélt tudat védi testi egészségünket, elejét veszi a megbetegedéseknek, sőt gyógyítja is a már meglévőket. A Magyarországi Karma Kagyüpa Buddhista Közösség kiadásában több olyan könyv is megjelent, ami páratlan segítséget nyújt a gyógyító meditáció, a tudatépítés elsajátításához, valamint a helyes szemlélet kialakításához.

Az 5 erő
Gyógyító Erőtér
Gyógyító Meditáció
Öngyógyítás meditációval

https://dharmakonyvek.hu/meditacio/gyogyito