Meditáció központ

Meditáció Központunkban rendszeres meditációkat, szertartásokat, tanításokat, tanfolyamokat és meditáció elvonulásokat (lelki gyakorlatokat) tartunk. Közösségünk rendezvényein és munkájában bárki részt vehet a neki tetsző módon és ideig.

Közös gyakorlás a Karmapa Házban

2021. szeptemberétől hetente egy alkalommal, szerdánként várunk mindenkit szeretettel egy közös gyakorlásra, teázásra a Karmapa Házba.

A gyakorlás menete

17.45-18.00 Közös teázás

18.00-19.00 
Menedékvétel
Shiné-lhaktong meditáció
Elmélkedés a négy gondolaton
Rövid Csenrézi meditáció
Érdemfelajánlás

19.00-19.55 Csö-szertartás (mindenki részt vehet, és meditálhat a maga módján, de csak azok végezhetik a csö gyakorlatot, akinek van meghatalmazásuk.)

Láma Csöpel ösztönzésére alakítottuk így, hogy hetente egy alkalommal gyakoroljunk közösen, akkor jöjjünk össze minél többen, hiszen a gyakorlásnak is sokkal nagyobb ereje van, ha együtt csináljuk. Továbbá Láma kiemelte a Közösség fontosságát, a Közösségen belüli jó kapcsolatok és harmónia jelentőségét, ezt pedig az együtt eltöltött idő alkalmával tudjuk kialakítani. Gyertek minél többen!

A gyakorlásba bárki be tud kapcsolódni mindenfajta előképzettség nélkül is, így érdeklődőket, új embereket is várunk szeretettel!

Továbbá kövesse facebook oldalunkat: www.facebook.com/karmapahaz

Kulturális központ

Az év nagy ünnepeit (Karácsony, Mikulás, Fény Ünnepe, Újév, Tibeti Holdújév, Húsvét) szertartással és kulturális programokkal egybekötve tartjuk meg a budapesti vagy a tari központunkban, melyre várunk mindenkit szeretettel. Dharma Globe színtársulatunk minden évben egy-két alkalommal dharma színházi előadást mutat be minden kedves érdeklődőnek. A társulathoz bárki csatlakozhat. A darabokat Láma Csöpel rendezi és általában népmeséket, tanmeséket, és egyéb buddhista vonatkozású előadásokat adunk elő buddhista szellemben.

Minden második héten szombaton Láma Csöpel tanítása után filmklubot tartunk, ahol dharmikus vonatkozású filmeket nézünk meg és beszélgetünk róla Láma Csöpellel.

Időszakosan buddhista tematikájú fotókiállításoknak is helyet adunk.

Ezekről itt a weboldalunkon illetve a facebook oldalainkon tájékozódhat.

Pema Teaház és Dharmashop

A Karmapa Házban teaházat és ajándékboltot is üzemeltetünk. A boltban különleges keleti dolgok, a dharmához kapcsolódó tárgyak, buddhista könyvek, teák, és ékszerek vásárolhatóak. Ezek mellett kávéval, teával üdítővel frissíthetik magukat a programjainkra érkezők.

Bővebb információ itt talál: Budapesti bolt

Elérhetőség

Cím: 1082 Bp. Baross u. 80. (22. kapucsengő)
Tel.: 06 (20) 401 46 37