Buddha Park – Kőrösi Csoma Sándor Emlékpark – Tar

Kőrösi Csoma Sándort egyházunk megvilágosultként tiszteli, és az általa megnyitott utat követi. Fontos feladatának tartja szellemi örökségének fenntartását és gyakorlását. Ezért tiszteletére a Tiszta Fény Alapítványon keresztül a nagy nyilvánosság számára kegyhelyet tart fenn a Kőrösi Csoma Sándor Emlékpark (Buddha Park) területén Taron (Nógrád megye), ahol 1992-ben felépítettük a Kőrösi Csoma Sándor emlékére emelt kegyeleti emlékművet, a Békesztúpát és Múzeumot, amelyet Őszentsége a Dalai Láma szentelt fel és a világvallások képviselői is megáldották. Ez a sztúpa azért épült, hogy a békét, a boldogságot és a jólétet megteremtse és megszilárdítsa a világ minden lénye számára.

1995-ben ugyanitt létrehoztuk a Kőrösi Csoma Sándor Emlékparkot, majd az egyház és az alapítvány számára felajánlott SZJA 1%-iból Csoma életét és munkásságát bemutató Emlékpavilont építettünk, amely minden nap díjmentesen megtekinthető a Békesztúpával egyetemben. E kegyhely óriási látogatottságnak örvend, és ősi kultúránk tisztelőinek, valamint a békeszerető embereknek valóságos zarándokhelyévé vált.

Tara Templom – Szabadító Buddha Anya Templom

Az Emlékpark területén felépült az összes lény boldogságáért, tekintet nélkül faji, nemzeti, vallási vagy egyéb elkötelezettségre a Szabadító Buddha Anya Templom. A Templomot Tiszteletreméltó Cültrim Rinpocse és Láma Csöpel avatta fel 2011-ben, melyet azóta is több neves és kiváló tibeti mester szentelt meg. Az épület az ősi hun templomok építészeti stílusát követi, melyet Tibetben és Mongóliában őriznek mind a mai napig. Ez az első ilyen templom Magyarországon, megalkotása által ősi hagyományunk hatalmas fájának élő hajtását telepítettük hazánk termőföldjébe az ázsiai őshaza távoli vidékéről.

A templom eseti jelleggel tart nyitva, melyről a Tara Templom faceboook oldalán tájékozódhat.

A nyitvatartással kapcsolatban a következő telefonszámon  lehet érdeklődni: +36 (30) 9845799 

Szkíta és Magyar Szellemiség Kőrösi Csoma Sándor Központja (Nemrót Aranykertje Templom)

2023. június 11-én nyitotta meg kapuit a Szkíta és Magyar Szellemiség Kőrösi Csoma Sándor Központja, melyet a Magyarországi Karma Kagyüpa Buddhista Közösség épített fel, Tiszteletreméltó Csöpel Láma vezetésével. A Központ magját képezi a Szkíta és Magyar Szellemiség Temploma. A templom a nagy szkíta és magyar megvilágosult Mestereknek van szentelve. Fő védőszentjei Nemrót, Atila és Kőrösi Csoma Sándor. A templom a célból épült, hogy ösztönzést és segítséget adjon ahhoz, hogy felvegyük a kapcsolatot a szkíta és magyar spirituális hagyományunk halhatatlan nagy mestereivel, akik ma is bennünk élnek.
A Szkíta Templom nyitvatartásáról aktuálisan a Szkíta Központ facebook oldalán tájékozódhat.

Meditáció elvonuló központ
Meditáció Központunkban rendszeres meditációkat, szertartásokat, tanításokat, tanfolyamokat és meditáció elvonulásokat (lelki gyakorlat) tartunk. Közösségünk rendezvényein és munkájában bárki részt vehet a neki tetsző módon és ideig.

Továbbá kövesse facebook oldalainkat:
www.facebook.com/buddhatar/
www.facebook.com/taratemplom/
www.facebook.com/karmapahaz/
www.facebook.com/szkitakozpont

Ajándékbolt és kávézó
Szintén a Kőrösi Csoma Sándor Emlékparkban található a Tara Kávézó és ajándékbolt. A boltban különleges keleti dolgok, a dharmához kapcsolódó tárgyak, indiai ruhakollekció, buddhista könyvek, ajurvédikus gyógykészítmények, teák, ékszerek és kristályok vásárolhatóak. Ezek mellett különleges italokkal és hétvégén finom keleti falatokkal szolgálunk azoknak, akik ellátogatnak hozzánk. Reméljük, hogy ezzel sikerül még kényelmesebbé tenni az ottlétet kedves vendégeinknek.

Bővebb információt itt talál: Tari bolt

Elérhetőség
Telefonszám: +36 (30) 9845799
Az Emlékpark minden nap zavartalanul látogatható.
A templom eseti jelleggel tart nyitva, melyről a Tara Templom faceboook oldalán tájékozódhat.

KÖNYVAJÁNLÓ: Kőrösi Csoma Sándor Emlékpark – Tar