A Kőrösi Csoma Sándor Emlékparkban található a Tara Kávézó és ajándékbolt. A boltban különleges keleti dolgok, a dharmához kapcsolódó tárgyak, indiai ruhakollekció, buddhista könyvek, ajurvédikus gyógykészítmények, teák, ékszerek és kristályok vásárolhatóak. Ezek mellett különleges italokkal és alkalmanként finom keleti falatokkal szolgálunk azoknak, akik ellátogatnak hozzánk. Reméljük, hogy ezzel sikerül még kényelmesebbé tenni az ottlétet kedves vendégeinknek.

Ajándékboltunk és Teázónk nyitvatartása március 29-től:
Csütörtök-péntek-szombat-vasárnap: 13.00-17.00-ig nyitva

Ajándékboltunk és Teázónk tavaszi-nyári nyitvatartása május 1-től:
Kedd-szerda-csütörtök-péntek-szombat-vasárnap: 13.00-17.00-ig nyitva

Az Emlékpark és a Sztúpa egész nap zavartalanul látogatható!

A Tara templom aktuális nyitvatartását a templom facebook oldalán találják.
A Szkíta és Magyar Szellemiség Központjának aktuális nyitvatartását a Szkíta Központ facebook oldalán találják.

Kínálat és galéria

Tara kávézó, keleti finom falatok

Kellemes környezetben hagyományos és különleges zamatú kávét és teát fogyaszthatnak vendégeink.

Szellemi út könyvesbolt

A buddhista gondolkodásmód, szellemiség és tanítások iránt érdeklődők sokféle könyv közül válogathatnak. A laikus érdeklődők és a dharma tanulásban már elmélyült látogatók is megtalálják a számukra megfelelő könyvet, amely továbbsegíti a belső úton.

Ajurvéda apotéka

Az ájurvéda jelentése “az élet tudománya”, az élet teljességét magában foglaló ismeretek halmaza, ősi indiai orvosi tudás. Az ájurvédikus gyógyszerek, gyógytermékek elsősorban gyógynövényekből készülnek, szigorú technológiával. Jellemző az ájurvédikus szerekre, hogy nem megszüntetni akarnak valamit, hanem a szervezet természetes folyamatait segítik, az egészséges állapot visszaállítását támogatják. Készítményeik jól beilleszthetőek a nyugati orvoslás gyógykezelési folyamatába. Boltunkban kaphatóak gyógyteák, gyógytea keverékek, gyógynövényekből készült lekvárok, gyógynövényes italporok, ájurvédikus fogkrémek. Ezeken kívül polcainkon kínai gyógyító teák, granulátumok, krémek, olajok is megtalálhatók.

Dharma shop kollekció

Boltunkban a könyveken kívül a dharma megismeréséhez, megértéshez és a kapcsolódó szertartásokhoz szükséges tárgyak is vásárolhatók. Kaphatók imazászlók, füstölők, füstölőtartók, csengők, dordzsék, imamalmok, malák, csukló malák, és néhány egyedi lakberendezési tárgy. Vásárolható buddhista szimbólumokkal díszített ajtófüggöny, fali dísz, és pudzsafüzet tartó is.

Tara boutique – Indiai kollekció

Boltunk boutique részlegében indiai ruhák széles választéka várja vásárlóinkat. A könnyű nyári viseletek, az őszi kényelmes ruhák egyaránt megtalálhatóak. Színes lenge szoknyák, nadrágszoknyák, hétköznapi és alkalmi ruhák, sálak, stólák, indiai szárik, színes pólók és blúzok valamint dekoratív kiegészítők közül válogathatnak látogatóink. Nem csak a nőknek, a férfiaknak is érdemes körülnézni, mert ezek a ruhaneműk egyedi ajándékok lehetnek, és önmaguknak is találhatnak kényelmes ingeket és pulóvereket.

Ajándék, különleges keleti dolgok

Boltunk minden részlegében találhatnak kisebb-nagyobb ajándék tárgyakat Tibetből, Indiából, Kínából, Nepálból, Burmából, Vietnamból, Törökországból, Japánból, stb. Nyakláncok, karkötők, fülbevalók, kristályok, illóolajok, kézműves szappanok, bio shamponok és tusfürdők, valamint egyedi szobadíszek, lámpák, napernyők, legyezők, szélcsengők és álomfogók közül válogathatnak akik ajándékot szeretnének vásárolni.