Miért meditáljunk?

A meditáció gyakorlásának számos pozitív hatása van. Jót tesz a testnek, a léleknek és a tudatnak. Számos kutatás bizonyította már testet-lelket gyógyító hatását. Stressz és depresszió, sőt fizikai betegségek kezelésére is kiváló módszer – megerősíti az immunvédelmünket, felszabadítja a test, a lélek és a tudat természetes, egészséges, öngyógyító energiáit. A meditáció kezdőknek alkalmanként 15-20 percet vesz igénybe, hatása azonban mindennapi életünk minden területére és mozzanatára kiterjed.

Ingyenes vezetett meditációk és tanítások

A meditáció a belső fejlődés és gyógyulás vallástól független útja. Nem állít a középpontba egy felsőrendű lényt, vagy isten-képzetet – Buddha nem volt isten, ember volt, aki a saját tudatát felszabadítva eljutott a megvilágosulásig. Az életünk gyakorlati dolgaira fekteti a hangsúlyt. Nincsenek dogmák, a valóságról első kézből szerzett eleven tapasztalás a döntő. A meditáció útja felfedező út, mely hazavezet bennünket valódi, egészséges önmagunkhoz – a természetünkből fakadó, szívből jövő szeretethez és jósághoz – és életünk valóságához. Az út a folyamatos nyitás, jelenben lét, kutatás, tanulás, átértékelés, megújulás. A kulcsszó a tudat megnyitása, tágítása, pozitív energiái óriási rejtett tartalékainak felszabadítása. Ez hatalmas örömet és frissességet hoz az életünkbe. Teljes emberré válhatunk, aki teljes életet él.

Weboldalunkon rengeteg ingyenesen letölthető vezetett meditációt és tanítást találsz, amelyek közül – ha most ismerkedsz a meditációval – különösen ajánljuk az »Alapmeditációk kezdőknek«, »Tudatépítés«, »Vezetett meditációk« kategória hanganyagait itt: buddha-tar.hu/media/letoltheto-tanitasok

Meditációk Taron, a Tara Templomban

Ha Nógrád megyében jársz, Taron, a Buddha Parkban, és érdekel a meditáció, de még sosem próbáltad, vagy esetleg régóta gyakorolsz, és szeretsz másokkal együtt gyakorolni, akkor szeretettel várunk a Tara Templomban egy vezetett meditációra. Kérlek érdeklődj a tari boltban, hogy mikor vannak vezetett meditációk vagy kövesd a Tara Templom facebook oldalát, ahol reggelente meghirdetjük, ha lesz aznap meditáció. www.facebook.com/taratemplom.

Helyszín:
Tara Templom – Szabadító Buddha Anya Templom
3073 Tar (Nógrád megye) 21-es út, 36. km;
GPS: Észak: 47.9636202   Kelet: 19.7450304

Közös gyakorlás és vacsora Budapesten, a Karmapa Házban

Minden szerdán 18 órától egy órás közös meditációra várunk mindenkit szeretettel! A meditáció első egy órája kezdőknek is ajánlott! A közösség tagjaihoz lehet fordulni, ha bármilyen kérdésed felmerül.

Könyvajánló kezdőknek

Könyveink megvásárolhatóak a budapesti Karmapa Házban a nyilvános programok ideje alatt, továbbá a tari boltban, melynek nyitvatartása itt található: buddha-tar.hu/kapcsolat/boltjaink/tari-bolt

Megjelent cikkek a meditáció jótékony hatásairól