Miért meditáljunk?

A meditáció gyakorlásának számos pozitív hatása van. Jót tesz a testnek, a léleknek és a tudatnak. Számos kutatás bizonyította már testet-lelket gyógyító hatását. Stressz és depresszió, sőt fizikai betegségek kezelésére is kiváló módszer – megerősíti az immunvédelmünket, felszabadítja a test, a lélek és a tudat természetes, egészséges, öngyógyító energiáit.

A meditáció gyakorlása alkalmanként 15-20 percet vesz igénybe, hatása azonban mindennapi életünk minden területére és mozzanatára kiterjed.

Ingyenes vezetett meditációk és tanítások

A meditáció a belső fejlődés és gyógyulás vallástól független útja. Nem állít a középpontba egy felsőrendű lényt, vagy isten-képzetet – Buddha nem volt isten, ember volt, aki a saját tudatát felszabadítva eljutott a megvilágosulásig. Az életünk gyakorlati dolgaira fekteti a hangsúlyt. Nincsenek dogmák, a valóságról első kézből szerzett eleven tapasztalás a döntő. A meditáció útja felfedező út, mely hazavezet bennünket valódi, egészséges önmagunkhoz – a természetünkből fakadó, szívből jövő szeretethez és jósághoz – és életünk valóságához. Az út a folyamatos nyitás, jelenben lét, kutatás, tanulás, átértékelés, megújulás. A kulcsszó a tudat megnyitása, tágítása, pozitív energiái óriási rejtett tartalékainak felszabadítása. Ez hatalmas örömet és frissességet hoz az életünkbe. Teljes emberré válhatunk, aki teljes életet él.

A weboldalon rengeteg ingyenesen letölthető vezetett meditációt és tanítást találsz, amelyek közül – ha most ismerkedsz a meditációval – különösen ajánljuk az »Alapmeditációk kezdőknek«, »Tudatépítés«, »Vezetett meditációk« kategória hanganyagait itt: https://buddha-tar.hu/media/letoltheto-tanitasok

Meditációk Taron, a Tara Templomban

Ha Nógrád megyében jársz, Taron, a Buddha Parkban, és érdekel a meditáció, de még sosem próbáltad, vagy esetleg régóta gyakorolsz, és szeretsz másokkal együtt gyakorolni, akkor szeretettel várunk a Tara Templomban egy vezetett meditációra. Kérlek érdeklődj a tari boltban, hogy mikor vannak vezetett meditációk vagy kövesd a Tara Templom facebook oldalát, ahol reggelente meghirdetjük, ha lesz aznap meditáció. https://www.facebook.com/taratemplom.

Helyszín:
Tara Templom – Szabadító Buddha Anya Templom
3073 Tar (Nógrád megye) 21-es út, 36. km;
GPS: Észak: 47.9636202   Kelet: 19.7450304

Közös gyakorlás és vacsora Budapesten, a Karmapa Házban

JELENLEG A VÍRUSIDŐSZAK ALATT SZÜNETEL!
Szeptembertől június elejéig minden csütörtökön 18.15-től egy órás közös meditációra és egy meleg levesre várunk mindenkit szeretettel! Kezdőknek is ajánlott! A közösség tagjaihoz lehet fordulni, ha bármilyen kérdésed felmerül.

Könyvajánló kezdőknek

Könyveink megvásárolhatóak a budapesti Karmapa Házban a nyilvános programok ideje alatt, továbbá a tari boltban, melynek nyitvatartása itt található: https://buddha-tar.hu/kapcsolat/boltjaink/tari-bolt

A könyvek online is megrendelhetőek webshopon keresztül:

Megjelent cikkek a meditáció jótékony hatásairól