Kiadás éve

Kiadó

MKKK

Kötésmód

kartonált

Oldalszám

74

ISBN


Nyungne

Ár: 1 500 Ft

A könyveinket megvásárolhatod boltjainkban vagy megrendelheted adharmakonyvek@gmail.com email címen.
Személyesen vagy postai úton a Tara Téka Könyvesháznál is megvásárolhatod a taratekakonyveshaz2017@gmail.com címen keresztül.

Böjtös meditáció – magyarázatok

Két tanítást tartalmaz Láma Ngawang 1987-ben Szigligeten elhangzott tanítása

Láma Lodru: A megvilágosodás elérése

„A nyungne meditáció hagyománya az indiai Gelongma Palmo jóginitől ered, aki a hagyományok szerint e gyakorlat révén érte el a megvilágosodást.
Ha a helyzetünket tárgyilagosan áttekintjük, akkor felfedezzük, hogy életünkben nehézségek vannak. Feltesszük a kérdést, hogyan tudunk segíteni magunkon és másokon. Szeretjük az embereket és az állatokat, és segíteni akarunk nekik. Ez szép gondolat, de a gyakorlatban vissza kell menni egy lépést. Tudunk-e önmagunkon segíteni? Ezután még egy lépést kell visszamennünk. Vajon van-e segítségre szükségünk egyáltalán? Ez az első alapvető kérdés. Ha józan ésszel átgondolva válaszolni tudunk rá, akkor belátjuk, hogy igen.Tehát az, hogy másokra gondoljunk, még korai. Az első lépés önmagunk segítése. Ha eljutunk oda, hogy megpróbáljuk önmagunkat segíteni, akkor azt is meg fogjuk érteni, hogy ténylegesen ki tud rajtunk segíteni. Önmagunk tudunk önmagunkon segíteni.”