Kiadás éve

2014

Kiadó

MKKK

Kötésmód

kartonált

Oldalszám

52

ISBN

978-615-5495-00-7


Ngöndro

Karmapa

Ár: 1 500 Ft

A könyveinket megvásárolhatod boltjainkban vagy megrendelheted adharmakonyvek@gmail.com email címen.
Személyesen vagy postai úton a Tara Téka Könyvesháznál is megvásárolhatod a taratekakonyveshaz2017@gmail.com címen keresztül.

Az élet végső célja, értelme az, hogy kifejlesszük osztatlan és végtelen tiszteletünket minden egyes lény iránt. A legjobb módja annak, hogy ezt a minőséget megvalósíthassuk, a gyakorlás, illetve az, ha határtalan nagylelkűséget tanúsítunk mások felé a testünkkel, beszédünkkel és tudatunkkal.

A nagylelkűség mellett sok bátorságra, türelemre is szükség van ahhoz, hogy valóban megértsük önmagunk körülményeit, a saját lényünket, helyzetünket, viselkedésünket, beszédünket, és ami a legfontosabb, tudatállapotunkat.

Első lépésként ezért látnunk kell a megvilágosult tudat nagyszerű tulajdonságait, valamint a megvilágosodás ösvényének és a megvilágosult szellemi mestereknek a kvalitásait. Ezt a célt szolgálja a ngöndro vagy alapgyakorlatok ösvényének négy különleges lépése.

A ngöndrot általában úgy értelmezik – amit maga a szó jelent: „előkészítő” –, mint a legelső lépést a bódhiszattva ösvény gyakorlása felé, pedig valójában mind a ngöndro, mind bármely más gyakorlat tartalmazza a buddhadharma teljes lényegét.