Kiadás éve

2019

Kiadó

MKKK

Kötésmód

füles, kartonált

Oldalszám

180

ISBN

978-615-5495-13-7


Milarepa százezer dala I. kötet

Ár: 4 500 Ft

A könyveinket megvásárolhatod boltjainkban vagy megrendelheted adharmakonyvek@gmail.com email címen.
Személyesen vagy postai úton a Tara Téka Könyvesháznál is megvásárolhatod a taratekakonyveshaz2017@gmail.com címen keresztül.

Amikor kézbe veszed ezt a könyvet, az egyik legnagyobb buddhista mesternek – a tibeti Karma Kagyü vonal egyik első megvilágosult mesterének –, Dzsecün Milarepának (1052–1135) mélyreható tanításait olvashatod. Ő kiemelkedik a mesterek közül is, mert egyetlen élet lefolyása alatt érte el a megvilágosodást. Ifjúságában sok ember és állat halálát okozta fekete mágiával, majd belátta hibáját, és őszinte megbánással fordult a tiszta belső ösvény felé. Mestere, Marpa útmutatásait teljes odaadással követve gyakorolta a meditációt szinte emberfeletti szorgalommal. Ártalmas tetteivel felhalmozott negatív karmáját megtisztította, és végül elérte a buddha állapotot, amivel példát mutatott mindannyiunknak, és egyben megmutatta mindannyiunk nagy lehetőségét.

Azt ajánlom, hogy ne csak az eszeddel, hanem a szíveddel olvasd ezeket a szavakat. Ha kitárod az elmédet, befogadod a tanításokat, elmélyülsz ezek értelmében, magadra vonatkoztatod, megvizsgálod magad mindezek fényében, akkor reményed lehet az előrelépésre. Őszinte szívvel vizsgáld magad Milarepa tanításainak tükrében, és ne ijedj meg attól, amit látsz. A tükör igazat mond, egyszerűen csak megmutatja a valóságot. Elfogultságtól mentesen láthatod magad, és így esélyed van arra, hogy a Buddha által mutatott ösvényen haladj tovább a tudat igaz természetének megismeréséig.