Kiadás éve

2018

Kiadó

MKKK

Kötésmód

füles, kartonált

Oldalszám

136

ISBN

978-615-5495-16-8


Közvetlen rámutatás buddhatermészetünkre

III. Karmapa Rangdzsung Dordzse

Ár: 4 500 Ft

A könyveinket megvásárolhatod boltjainkban vagy megrendelheted adharmakonyvek@gmail.com email címen.
Személyesen vagy postai úton a Tara Téka Könyvesháznál is megvásárolhatod a taratekakonyveshaz2017@gmail.com címen keresztül.

Könyvünk a III. Karmapa, Rangdzsung Dordzse A tathágata lényeg bemutatása című írása alapján Khenpo Csödrak Rinpocse által adott tanításokat tartalmazza. Rangdzsung Dordzse ezen írása a tudat természetének mélyreható tár­gyalása, a mahamudra tanítások egyik legfontosabb és legtöbbet használt műve. Sokan olvassuk, tanulmányoz­zuk, tanításokat hallhatunk róla, gyakorlók meditálnak e szövegen Keleten és Nyugaton, szerte a világban.

A tathágata szanszkrit szó, jelentése megközelítőleg: aki elérte a végső szintet és felismerte a tudat valódi természetét, úgy, ahogy az van. A tudat igaz természete természetszerű­leg jelen van minden lény tudatában. A lényeg kifejezés arra utal, hogy ez minden lény legbelsőbb lényege és minden lény tudatának igaz természete. Rangdzsung Dordzse e tanításá­ban bemutatja a tathágata lényeget.

Ha valaki a belső fejlődés útján elsajátítja és autentikus módon gyakorlatba ülteti a tanításokat, akkor lehetővé válik számára, hogy elérje a megvalósítást, a tudat igaz ter­mészetének, a buddhatermészetnek, a tathágata lényegnek a megismerését.