Kiadás éve

2016

Kiadó

MKKK

Kötésmód

kartonált

Oldalszám

172

ISBN

978-615-5495-15-1


Kérdések életről, halálról, szeretetről, együttérzésről

Láma Csöpel

Ár: 3 500 Ft

A könyveinket megvásárolhatod boltjainkban vagy megrendelheted adharmakonyvek@gmail.com email címen.
Személyesen vagy postai úton a Tara Téka Könyvesháznál is megvásárolhatod a taratekakonyveshaz2017@gmail.com címen keresztül.

Santidéva tanításait, melyek a széles út (mahajána) buddhizmus alapjait foglalják magukban, A bódhiszattva ösvény című könyvben olvashatjuk. Ez a meditáció kézikönyv a megvilágosulás harcosainak az útját tárgyalja.

Erről Tiszteletreméltó Láma Csöpeltől hallhattunk több éven át tartó tanítássorozatot, melyet könyv formában, négy kötetben ismerhet meg bárki, legyen akár a buddhizmus alapértékei iránt érdeklődő, akár elkötelezett gyakorló.

A négy kötet címe:
• Lépésről-lépésre a bódhiszattvák ösvényén
• Megvilágosult munka az érzelmekkel
• Tiszta szemlélet
• A bódhiszattvák meditációja

A tanítások során sok kérdés merült fel a hallgatókban, melyeket feltettek Lámának egy-egy alkalom után. A kérdések és az erre adott válaszok olyan jelentősek és tanulságosak voltak, hogy érdemessé váltak egy külön könyvben való megjelentetésre, mellyel közkinccsé tehetjük azokat.

A könyvben válaszokat kaphatunk arra, miként élhetjük kicsit nyitottabban, engedékenyebben az életünket, milyen módon közelítsük meg azt, hogy valódi tapasztalást szerezhessünk, ahelyett, hogy mindjárt rányomnánk a pecsétet, miszerint valami vagy jó, vagy rossz.