Kiadás éve

2016

Kiadó

MKKK

Kötésmód

kartonált

Oldalszám

120

ISBN

978-963-89714-6-3


Karma és újraszületés

Láma Csöpel

Ár: 2 800 Ft

A könyveinket megvásárolhatod boltjainkban vagy megrendelheted adharmakonyvek@gmail.com email címen.
Személyesen vagy postai úton a Tara Téka Könyvesháznál is megvásárolhatod a taratekakonyveshaz2017@gmail.com címen keresztül.

A könyv jelenleg elfogyott és utánnyomás alatt van.

A tökéletességet csak úgy lehet elérni, ha fejlődünk. Az ember azt szeretné, ha a tökéletesség valahogy – különösebb erőfeszítés nélkül – a nyakába esne. Sajnos ilyenek vagyunk. Pedig ez nem így van, a tökéletesség eléréséért keményen meg kell dolgozni.

A karmával kapcsolatban félreértések, tévedések vannak. Sok ember azt hiszi, hogy a karma megváltoztathatatlan. Ha valami történik, azt mondják: „Hát ez
karma!”, és aztán feladják. Miért történik ez így? Ez az attitűd arra alapul, hogy az emberek a karmát végső igazságnak tekintik, pedig a végső igazság szempontjából a karma nem is létezik. A látszatigazság szintjén viszont minden karma. Mivel a karma nem abszolút, ezért megváltoztatható. Ha a karma lenne a megváltoztathatatlan, végső igazság, akkor Buddha sosem létezhetett volna, mert hogyan válhatott volna valaki tökéletessé, buddhává, ha a karma nem változtatható? Bármilyen rossz karmánk van, mindig van kiút. Ezt sose felejtsük el.