Kiadás éve

2000

Kiadó

MKKK

Kötésmód

kartonált

Oldalszám

68

ISBN

9630040328


Gampopa élete

Ár: 2 500 Ft

A könyveinket megvásárolhatod boltjainkban vagy megrendelheted adharmakonyvek@gmail.com email címen.
Személyesen vagy postai úton a Tara Téka Könyvesháznál is megvásárolhatod a taratekakonyveshaz2017@gmail.com címen keresztül.

Milarepa százezer dalából

A szentéletű Gampopa – Milarépa leghíresebb tanítványa

„A nagy jógi, Mila Kacagó Vadzsra, szívbéli fiának, a páratlan Gampopának, a Hasonlíthatatlan Bölcsnek a megjelenését Marpa jövendölte meg, amikor Milarépa négy oszlopról szóló jelentős álmát értelmezte. A jidam Vadzsrajógini is megjósolta Milarépának, hogy lesz egy naphoz, egy holdhoz és huszonöt csillaghoz hasonlatos tanítványa, és mind közül a legkiválóbb Gampopa lesz, olyan akár a nap.”

„Gampopa szorgalmasan gyakorolt ismét tizennégy napon át, amikor egy éjszaka azt érezte, hogy a teste olyan hatalmassá lett, akár a tér. A feje búbjától a lábujjáig, az egész teste, beleértve a végtagokat is, megtelt lényekkel, a legtöbben közülük tejet ittak. Néhányan a csillagokat csapolták meg, és onnan ittak. Mennydörgésszerű dübörgő hangot hallott, de nem tudta honnan jön. Hajnalra meglazította meditáció övét, akkor a zaj alább hagyott. Elmesélte ezeket a tapasztalatait Dzsecünnek, aki így felelt: ‘Azért történt, mert a karmikus erőszél bevezetett minden magcseppet a testedet behálózó százezernyi csatornába. Most ez a karmikus erőszél átalakult a bölcsesség erőszéllé.’ Ezután Milarépa a legfelsőbb tumo útmutatásokban részesítette Gampopát, és gyakorolni küldte.”