Kiadás éve

2018

Kiadó

MKKK

Kötésmód

füles, kartonált

Oldalszám

180

ISBN


A Csenrézi Meditáció magyarázata

Láma Csöpel

Ár: 4 500 Ft

A könyveinket megvásárolhatod boltjainkban vagy megrendelheted adharmakonyvek@gmail.com email címen.
Személyesen vagy postai úton a Tara Téka Könyvesháznál is megvásárolhatod a taratekakonyveshaz2017@gmail.com címen keresztül.

A gyémántút buddhizmus két alappillére az együttérzés és a bölcsesség. Az együttérzés szimbóluma, megtestesítő istensége Csenrézi, a bölcsességé pedig Tara. A belső ösvényen járó gyakorló együttérzését és bölcsességét kívánja fejleszteni azért, hogy minden lény javát szolgálhassa. Ennek igen hatékony módja a Csenrézi meditáció, mely a gyémántút buddhizmus egyik leggyakrabban használt istenség meditációja.

Az istenség meditációk során felidézett istenségek nem külső, tőlünk független, nálunk magasabb rendű lények, nem a nyugati kultúrából ismert istenek, hanem saját elménk igaz természetének tiszta megnyilvánulásai, akik a mi közönséges, zavaros elménk szintjén is képesek megnyilatkozni. A nagy lehetőség pedig éppen ebben rejlik. Elménk megfoghatatlan, nem lehet lehatárolni, ezért nagyon nehéz megközelíteni és dolgozni vele. Az elménk megnyilatkozásai azonban már megfoghatók, így azáltal, hogy megismerjük a meditáció istenségeket, azonosulunk velük – ami a gyakorlás fő módszere –, tudatosítjuk azt, hogy soha nem is voltunk elkülönítve tőlük, tehát megszüntetjük a „nem eggyé váltság” téveszméjét. Jelen pillanatban ugyanis abban a hitben élünk, hogy nem vagyunk egyek velük. Amikor eggyé válunk az istenséggel, akkor közvetlenül fel tudunk oldódni az igaz természetünk természetes állapotában.

Erről szólnak az istenség meditációk, így a Csenrézi meditáció is, melyek rendkívül hatékony módszert biztosít ahhoz, hogy az elménkkel gyümölcsözőn tudjunk dolgozni.