Kiadás éve

2022

Kiadó

MKKK

Kötésmód

füles, kartonált

Oldalszám

216

ISBN

978-615-5495-28-1


A Nap szíve

Láma Ngawang Rinpocse

Ár: 4 300 Ft

A könyveinket megvásárolhatod boltjainkban vagy megrendelheted adharmakonyvek@gmail.com email címen.
Személyesen vagy postai úton a Tara Téka Könyvesháznál is megvásárolhatod a taratekakonyveshaz2017@gmail.com címen keresztül.

Hogyan képezzük a tudatunkat
– A tükör, mely mindent tisztán megmutat –

… Mindezt azért mondom el nektek, hogy feltárjam a lényegét egy különleges, erősítő italnak, a szavak esszenciájának, mely ezer betegség gyógyszere. Ez a tanítás a lámák meditáció tapasztalatain alapuló, szóbeli tanítás, és összefüggésbe hozható saját meditációs átéléseinkkel is. Világosan rámutat létünk tapasztalásaira, a férfi és női nemek közti barátság fontosságára épp úgy, mint a szülő és gyermek közötti szoros kapcsolatra is. Tanulmányozhatják ezt akár nagy értelemmel és odaadó szorgalommal rendelkező tudósok is, ám ha elvárásaik vannak, nem érnek célt.

Van egy régi mondás: „Még a legtanultabbakat is félre lehet vezetni”. Bármilyen nagy is a tudásunk, ha elvárásaink vannak mégis olyan, mintha hálóval próbálnánk vizet meríteni, ám még egy egyszerű, tanulatlan ember is elérheti a megszabadulást, ha nincsenek elvárásai.

Senki sem érheti el a megszabadulást, amíg elvárásai vannak. Az ilyen ember olyan, mint a vak, aki felnéz az égre anélkül, hogy látna valamit, de mivel nem lát, így semmi haszna sincs belőle. Ha a meggyőződésünk szilárd és elvárások nélküli, ha valóban odaadóak vagyunk, akkor egy kutyafogban is ereklyére találhatunk!

Ezért láthatjuk meg önmagunkat olyan tisztán e tanítás tükrének a segítségével.