Kiadás éve

2015

Kiadó

MKKK

Kötésmód

kartonált

Oldalszám

168

ISBN

978-963-89386-1-9


A megvilágosult harcos III.

Láma Csöpel

Ár: 3 500 Ft

A könyveinket megvásárolhatod boltjainkban vagy megrendelheted adharmakonyvek@gmail.com email címen.
Személyesen vagy postai úton a Tara Téka Könyvesháznál is megvásárolhatod a taratekakonyveshaz2017@gmail.com címen keresztül.

A megvilágosult harcosok a lények javáért keresik a megvilágosodást. Útjuk az önzetlenség ösvénye, amelyen haladva képezik tudatukat a megszokott én-központúság és szorongás meghaladására, és fokozatosan megtanulnak másokat helyezni érdeklődésük, gondoskodásuk középpontjába. Ez az önzetlen hozzáállás alkotja az alapját és szívét a szellem képzése tanításaiba foglalt bölcseleti felismerések és meditáció gyakorlatok rendszerének.

E tanítások megadják a megvilágosult harcosok gyakorlatának magyarázatát, továbbá útmutatásokat tartalmaznak a küldés és fogadás (tib. tong-len) gyakorlatától kezdve – amely a mások szenvedésének képzeletben történő megváltása önmagunk boldogságával – egészen a gyakorlati tanácsokig, melyek elmondják, hogyan alakítsuk át mindennapi életünk elkerülhetetlen viszontagságait a belső ösvényen való haladást segítő erőkké.

Ez a tanítás a tibeti buddhizmus teljes gyakorlásának a szíve. A buddhaállapothoz vezető együttérzés ösvényének tanításait sűríti össze olyan gyakorlati útmutatásokká, melyeknek hasznát vehetjük mindennapi életünk helyzeteiben.

Bár ez a tanítás a tibeti buddhizmus gyakorlatának a magja, és minden buddhista ország mestereinek lényegi szívbéli tanítása 2500 éve, a benne foglalt felismerések és módszerek mindannyiunk mélységes egyetemes emberi értékei, melyekből mindenki meríthet, szellemi-lelki elkötelezettségétől és hitvallásától függetlenül.

A könyvünkben foglalt tanítások a 12. században élt nagy tibeti lodzsong mester, Csekawa Jese Dordzse A szellem képzése hét pontban című gyökérszövegét veszik alapul. A magyarázatok olyan régi illetve napjainkban élt tibeti mesterek útmutatásait követik, mint Thogme Zangpo, Dzsamgön Kongtrul Lodrö Tháje, Dilgo Khjence Rinpocse, Kalu Rinpocse, valamint Láma Ngawang Rinpocse, akitől Csöpel Láma a gyökérszöveghez és a kommentárhoz a szóbeliátadást több ízben is megkapta.

A szellem képzése hét pontban teljes magyarázata három kötetben kerül kiadásra. Jelen könyvünk, a sorozat harmadik kötete, a hét pontból a hatodikat és a hetediket tárgyalja, melyek a következők: A szellem képzésének elkötelezettségei és A szellem képzésének irányvonalai.