Kiadás éve

2021

Kiadó

MKKK

Kötésmód

kartonált

Oldalszám

152

ISBN

978-615-5495-37-3


A megszabadulás útja

Kalu Rinpocse

Ár: 4 500 Ft

A könyveinket megvásárolhatod boltjainkban vagy megrendelheted adharmakonyvek@gmail.com email címen.
Személyesen vagy postai úton a Tara Téka Könyvesháznál is megvásárolhatod a taratekakonyveshaz2017@gmail.com címen keresztül.

Megszámlálhatatlan lényt érintett meg Kjabdzse Kalu Rinpocse jósága, egyszerűsége, mélységes tanítása, valamint képessége arra, hogy tanítványait elvezesse a beteljesítésig.Tökéletes mester volt, a tiszta szerzetesi fegyelmen nyugvó, végső megvalósítás tartója, minden lény iránt szeretetet érző, és tantra gyakorló. Fáradhatatlan tanítója volt a belső ösvénynek általánosságban, azon belül pedig a Karma Kagyü és a Sangpa Kagyü vonalnak. Az ő sugárzó áldása és szerteágazó tevékenysége indította el a buddhizmus széles körű és mély elterjedését a nyugati világban. Nagyszerű tanításaiból adunk közre egy három kötetből álló sorozatot, melynek második kötetét tartja a kezében az olvasó.

Ez a könyv tanításainak mélységes lényegét tartalmazza a belső ösvény különböző megközelítéseiről, ezek jellemzőiről, a fogadalmak és a meditáció fegyelmének hasznosságáról, a menedék és a Három Drágaság mibenlétéről, a karmáról, az ébredés szelleméről és a bódhiszattva fogadalomról, valamint az együttérzés három szintjéről és ennek gyakorlásáról, mellyel elérhetjük az egyetemes szeretet képességét. Mindez a tudás nagy hasznunkra válhat az önmagunk és az összes lény megszabadulásának eléréséért folytatott munkánk során. Ösztönzést kapunk arra vonatkozóan, hogy jól használjuk fel ezt az életünket azáltal, hogy életünk hátralevő részében szorgalmasan gyakoroljuk a belső ösvényt – ettől a szent pillanattól kezdve, olyan áthatóan, ahogyan a Nap sugarai átragyognak a felhőkön.