Kiadás éve

2001

Kiadó

MKKK

Kötésmód

kartonált

Oldalszám

212

ISBN

9630077000


A bizonyosság fáklyája

Dzsamgön Kongtrül

Ár: 2 800 Ft

A könyveinket megvásárolhatod boltjainkban vagy megrendelheted adharmakonyvek@gmail.com email címen.
Személyesen vagy postai úton a Tara Téka Könyvesháznál is megvásárolhatod a taratekakonyveshaz2017@gmail.com címen keresztül.

Dzsamgön Kongtrül munkája a Ngöndro gyakorlatról (Négy Előkészítő)

„Miután befogata a négy gondolatot, amely a dharma felé fordítja a tudatot, a gyakorló menedéket vesz és felkelti az ébredés szellemét.”

„Miután menedéket vett és felkeltette a felébredés szellemét, az újonnan elkötelezett gyakorló Vadzsraszattva buddha meditációját gyakorolva és mantráját recitálva megtisztul.”

„A guru-jóga és további gyakorlatok előkészítéseként végzőjüknek meg kell tisztulnia negatív tulajdonságaitól, és gyarapítania kell a pozitívakat. A megtisztulást szolgálja az előző fejezetben tárgyalt Vadzsraszattva-meditáció; a gyarapodást pedíg a mandala-felajánlás, amely beteljesíti a két halmozást.”

„Miután sikeresen befejezte az elköteletettség, tisztítás és gyarapítás fokozatait, a tanítvány csaknem felkészült a mahamudrá-gyakorlatok megkezdésére. Csupán két előfeltétel hiányzik:

  1. Meghatalmazás és képesség e gyakorlatok végzésére. Ebben kizárólag olyan tanító részesítheti, aki maga is megkapta őket.
  2. Közelebbi kapcsolat e tanítóval és a tanítvány jelképes belépése az ő hagyományvonalába.”