Tashi Rinpocse: Mahamudra elvonulás Milarepa dalai alapján

2017. július 15-22. (szombat - szombat)
Szabadító Buddha Anya Templom, Tar

Programok
   
Július 15. szombat

Délelőtt: Milarepa meghatalmazás
Délután: Milarepa szadhana magyarázata

Felajánlás a meghatalmazásra és a tanításra, egész nap: 5000 Ft, (Támogatói kedvezmény érvényes)

Július 16. vasárnap

Délelőtt: Mahamudra meghatalmazás
Délután: Dordzse Pamo meghatalmazás

Nagy örömünkre szolgál, hogy ezt a ritka meghatalmazást megadja nekünk Rinpocse a Mahamudra-átadás mellett. Dordzse Pamo szerves része a Milarepa-gyakorlatnak, a Karma-Kagyü vonal fő meditációs istensége.
Felajánlás összege június 16-ára teljes napra (akik nem vesznek részt az elvonuláson): 15.000 Ft, támogatóknak: 7500 Ft (egész napra érvényes, nem megbontható)

A szombati és vasárnapi programokon külön-külön is részt lehet venni, anélkül hogy valaki részt venne az egész elvonuláson, ezekre külön jelentkezni nem szükséges. Azoknak, akik csak a szombati vagy vasárnapi programra jönnek, szállást és étkezést nem tudunk biztosítani. Sátrazásra van lehetőség.

Július 17-22. (hétfő-szombat)

Mahamudra elvonulás Milarepa dalai alapján

Az elvonuláson való részvétel feltétele, hogy július 15-től részt kell venni a programokon.

Jelentkezés:
Az elvonulásra kötelező jelentkezni e-mailben: kagyu.center@gmail.com
A helyfoglalást a jelentkezések sorrendjében tudjuk előregisztrálni és a felajánlások beérkezését követően véglegesítjük a regisztrációt.

Jelentkezési határidő: 2017. június 25.

A felajánlás összege az elvonulásra szállással, étkezéssel, tanítással együtt: 65.000 Ft /támogatóknak: 52.000 Ft

A fenti felajánlás összege tartalmazza a szombat-vasárnapi meghatalmazások és tanítások díját, teljes körű (reggeli-ebéd-vacsora) étkezést és szállást és a felajánlást Khenpo Tashi Rinpocse részére.  

A jelentkezési határidőt követően a felajánlások összegei az alábbiak szerint módosulnak: 80.000 Ft / támogatóknak: 67.000 Ft

A JELENTKEZÉS MENETE:
1. Jelentkezz a kagyu.center@gmail.com email címen.
2. Mi válaszul küldünk egy megerősítő emailt, hogy a jelentkezésed elő-regisztráltuk és elküldjük számodra a legfontosabb információkat.

3. Utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: Magyarországi Karma Kagyüpa Közösség
Számlaszám: 11702036-20529712
Közlemény: NEVED és a RINPOCSE szó  

4. Az utalásod beérkezését követően küldünk egy e-mailt, hogy a regisztrációdat véglegesítettük.
5. A helyszínre érkezéskor, a Tara Templom aljában átveheted a karszalagot és az étkezési jegyeket és elfoglalhatod a szálláshelyed.

Kérdés esetén keresd ügyintézőnket a kagyu.center@gmail.com e-mailen.

Kérünk benneteket, hogy abban az esetben, ha mégsem tudnátok részt venni az elvonuláson MINDEN ESETBEN jelezzétek felénk e-mailen a kagyu.center@gmail.com e-mail címen.

Az elvonuláson az alábbi feltételek betartása mellett vehetsz részt. (Kérjük, olvasd el figyelmesen!)

AZ ELVONULÁS ELŐÍRÁSAI

A meditáció elvonulás a Karma Ratna Dargye Ling Meditáció Központban kerül rendezésre.
Központunk szellemi vezetője Őszentsége Karmapa. Tiszteletreméltó Láma Ngawang felhatalmazott képviselője Láma Csöpel. A Dharma Központ kizárólag azért áll fenn, hogy az itt tartózkodók Dharmát tanulni és gyakorolni tudjanak.

KÉRJÜK VEDD FIGYELEMBE

A meditáció elvonulásnak szigorú szabályai vannak. Kérjük vedd figyelembe, hogy csak az előírások betartásának vállalása mellett vehetsz részt.
- Központunk a lelki és szellemi épülést szolgálja, ezért itt testünk, beszédünk és tudatunk minden cselekvésének ezt kell céloznia.
- Mások iránt tanúsítsunk türelmet, előzékenységet, tiszteletet. A mértéktartás, józanság és illendőség szabályait mindenkor tartsuk be!
- Alkalmazkodjunk egymáshoz, a napirendhez és a felelős személyek szavaihoz!
- Az elvonulás meditációin való részvétel kötelező.

HOZZATOK MAGATOKKAL

- tányért, csészét, evőeszközöket
- a házban lakók: papucsot, párnát, hálózsákot, vagy ágyneműt.

A szállások elfoglalása: július 14-én (pénteken) 18.00-tól!

Házirend:

- A Központ területén tilos dohányozni, alkoholt, kábítószert fogyasztani.
- Tilos tüzet rakni; a szobákban, sátrakban mécsest, füstölőt gyújtani.
- Háziállatot nem szabad az elvonulásra hozni.
- Sátrat csak az előre kijelölt és általunk megszámozott helyre lehet letenni.
- Értékmegőrzést nem tudunk biztosítani.
- Hozott ételek tárolását, hűtését, melegítését nem tudjuk biztosítani.
- A házak szobáiban a férfiak és nők együtt lakását nem tudjuk biztosítani.
- A programok pontosan kezdődnek, a későn jövők nem tudnak bejönni.
- Gyermekmegőrzést a Központ nem tud vállalni (szülői felügyelet nélkül a gyermekek a Központ területén nem tartózkodhatnak. Gyermeket csak abban az esetben hozzatok, ha a felügyeletéért felelősséget vállaltok, a gyermekek felügyeletét más szülőkkel együttműködve megszervezitek).
- A sátrakban, szobákban, kocsikban hagyott értékekért felelősséget nem tudunk vállalni!

A Központ területén minden munkát (takarítás, főzés, mosogatás stb.) az elvonulók végeznek, ezáltal nemcsak elvonulók, hanem rendezők is lesznek egyben. Az elvonulás első estéjén lesz egy megbeszélés, a különböző munkafolyamatok felelőseit itt választjuk ki. Kérünk benneteket amennyiben szívesen részt vennétek ti is ezekben, jelezzétek felénk.
                   
Khenpo Tashi Rinpocse 1963-ban született Ladakhban. 6 éves korában a Lamayuru kolostor növendéke lett, 9 évesen avatták szerzetessé a Yungdrung Tharpa Ling kolostorban. A szertartások és dharma-szövegek komoly tanulmányaiba kezdett, valamint kiváló tanítók és khenpók szellemi vezetésével tanulmányozta a buddhista filozófiát. A khenpo fokozat elnyerése után, Őszentsége Drikung Kjabgön Csechang Rinpocse kérésére, csaknem 12 évig a Drikung Kagyü Intézetben tanított az észak-indiai Dehradunben és az intézmény apátjaként a fiatal szerzetesek képzéséért felelt. Druwang Rinpocse szellemi vezetésével 2001-ben 3 éves szigorú elvonulásba kezdett a nepáli Tatopaniban, melyet további 3 év követett Nyanyon Lapchiban, a nagy jógi, Milarepa egyik titkos szent helyén. Ezt követően Garchen Rinpoche és Druwang Rinpocse kérésére és ösztönzésére újra tanítani kezdett. Őszentsége Drikung Kyabgön Chetsang áldásával Khenpo Tashi Rinpocse jelenleg Almora elvonulási központjának a vezetője. Világos és egyszerű tanításai, valamint a tibeti asztrológia terén szerzett nagy tudása miatt Khenpo Tashi nagy tiszteletnek örvend tanítványai körében. 

Várunk mindenkit szeretettel vallási és világnézeti hovatartozástól függetlenül!