Programváltozás: Dordzse Pamo meghatalmazás

2017. július 16. (vasárnap) 
Szabadító Buddha Anya Templom, Tar

Programok: 

július 16. vasárnap

Dordzse Pamo, Gyémánt Emse meghatalmazás
Mahamudra meghatalmazás

Nagy örömünkre szolgál, hogy ezt a ritka meghatalmazást megadja nekünk Rinpocse a Mahamudra-átadás mellett. Dordzse Pamo szerves része a Milarepa-gyakorlatnak, a Karma-Kagyü vonal fő meditációs istensége.

Felajánlás összege a teljes napra (akik nem vesznek részt az elvonuláson): 15.000 Ft, 
támogatóknak: 7500 Ft (egész napra érvényes, nem megbontható)

Khenpo Tashi Rinpocse 1963-ban született Ladakhban. 6 éves korában a Lamayuru kolostor növendéke lett, 9 évesen avatták szerzetessé a Yungdrung Tharpa Ling kolostorban. A szertartások és dharma-szövegek komoly tanulmányaiba kezdett, valamint kiváló tanítók és khenpók szellemi vezetésével tanulmányozta a buddhista filozófiát. A khenpo fokozat elnyerése után, Őszentsége Drikung Kjabgön Csechang Rinpocse kérésére, csaknem 12 évig a Drikung Kagyü Intézetben tanított az észak-indiai Dehradunben és az intézmény apátjaként a fiatal szerzetesek képzéséért felelt. Druwang Rinpocse szellemi vezetésével 2001-ben 3 éves szigorú elvonulásba kezdett a nepáli Tatopaniban, melyet további 3 év követett Nyanyon Lapchiban, a nagy jógi, Milarepa egyik titkos szent helyén. Ezt követően Garchen Rinpoche és Druwang Rinpocse kérésére és ösztönzésére újra tanítani kezdett. Őszentsége Drikung Kyabgön Chetsang áldásával Khenpo Tashi Rinpocse jelenleg Almora elvonulási központjának a vezetője. Világos és egyszerű tanításai, valamint a tibeti asztrológia terén szerzett nagy tudása miatt Khenpo Tashi nagy tiszteletnek örvend tanítványai körében.  

Meghatalmazás

Mikor az ember részt vesz egy buddhista meghatalmazáson, (beavatáson) jó ha tudja, hogy az eredmény rajta múlik. Attól függ, hogy felkészült-e megfelelően, illetve elég éber tud-e lenni a meghatalmazás alatt. A felkészülésnél jó ha tisztázzuk szándékainkat, hogy miért is akarunk elmenni a beavatásra, illetve utána járunk, hogy milyen fogadalmakkal, önkéntes kötelezettségekkel jár a részvétel. Tehát aki részt vesz a beavatáson, ha lehetséges próbálja betartani az alább felsoroltakat:

• Nem ártás, tehát ne ártsunk másoknak semmilyen módon
• Nem ölés - nem ölünk meg semmilyen élőlényt, sem állatokat (szúnyog), sem embereket (abortusz)
• Erkölcsös életet élni, tehát megpróbálunk a 10 erényes cselekedett szerint élni és cselekedni (test: nem ölés, nem lopás, legális szex; beszéd: nem hazudni, nem rágalmazni, nem fecsegni, nem beszélni durván; tudat: kerülni a mohóságot, a rosszakaratot és a téves nézeteket)
• Ne legyen ellenérzésünk a Három Drágaság felé (Buddha, Dharma, Szangha)
• Ne legyen ellenérzésünk a meghatalmazást adó Láma irányába sem
A meghatalmazás során megtisztítjuk a test, beszéd, tudat karmáit. Tehát a meghatalmazás egy jó lehetőség arra, hogy megtisztítsuk a test, beszéd, tudat, zavaros érzelmekből fakadó szennyeződéseit. A tisztítás mellett, a meghatalmazással egy magot ültetünk el a tudatunkban, mely a megfelelő feltételek együttállásával később gyümölcsöt hoz és a Megvilágosodásig vezet minket.
A programváltozás jogát fenntartjuk! 

Várunk mindenkit szeretettel vallási és világnézeti hovatartozástól függetlenül!

Egy dharma esemény szervezése, a dharma megosztása másokkal, bármilyen formában történik is, bódhiszattva tevékenység, és óriási érdemmel jár. Ez az érdem pedig megsokszorozódik minden egyes résztvevő által, mint ahogy egy csoportos meditáció során is összeadódik az összes mantra és áldása mindenkire megsokszorozva hat vissza.
Legyetek hát minél többen részesei Ti is a Közösségünk programjai szervezésének, osszátok meg bejegyzéseinket, eseményeinket, a tanításokat, a programjaink hirdetéseit, hagy jussanak el minél több érdeklődőhöz! Ez remek alkalom az érdemek halmozására, a tisztulásra, a jó karma teremtésére, azáltal, hogy másokat hozzásegítünk a dharmához, ami a bódhiszattvák nagylelkű adásának – a nagylelkűség paramitának – a legmagasabb módja.