Hosszú Tara meditáció, közös ebéd és Tara táncház

2017. május 20. szombat 9.00 óra
Karmapa Ház (1082 Budapest, Baross utca 80. 22-es kapucsengő)

 

Kedves Szanghatársak!

Ezúton szeretnénk benneteket szeretettel meghívni egy közös szombati gyakorlásra a Karmapa Házba.
Május 20-án szombaton ismételten hosszú Tara meditációt tartunk közösségünk szellemi vezetője, Láma Csöpel és minden lény hosszú életéért.
Lámától nagyon sok tanítást kapunk a szeretetről, és arról, milyen fontos a szanghán belül kialakuló szeretetteli, egymást elfogadó és segítő viszony, amelyeket minden közös meditáció és gyakorlás elmélyít.
A mostani Tara meditációt szeretnénk ismételten felajánlani közösségünk két szanghatagjáért, Zsociért és Csuday Viktorért, reméljük, hogy az összegyűjtött érdemek felajánlásával hozzájárulhatunk mielőbbi felépülésükhöz, gyógyulásukhoz.

Az elmúlt alkalmakkor sokan gyűltünk össze, így ezúttal is szeretnénk egy közös ebédre és a további programokra is marasztalni Benneteket.

A délelőtt folyamán további ingyenes programokkal várunk Titeket. Ha szeretitek a zenét, a közös táncot és éneket, akkor töltsük együtt az időt a Karmapa Házban ismét.
A Táncházban erdélyi, magyar táncokkal és dalokkal ismerkedünk meg, együtt énekelünk, táncolunk.
Vendégünk lesz Mihály Gyula pánsípművész is, aki pánsípjával és hangtálaival varázslatos hangulatot teremt. Martin Attila pedig a jóga világába vezet el bennünket.
Egy rövid Shiné meditációval felajánljuk a nap örömteli érdemeit minden lénynek, majd egy jóízű, jókedvű, közös ebéddel zárjuk a napot.

Részletes programok:

9.00 – 10.30 Hosszú Tara Meditáció
A mostani meditációt szeretnénk felajánlani szanghatársainknak, Zsocinak és Csuday Viktornak és közösségünk szellemi vezetőjének, Tiszteletreméltó Láma Csöpelnek.

10.30 – 12.30 Tara Táncház
Moldvai, csángó  táncokat és énekeket tanulunk közösen

12.45 rövid Shiné meditáció, érdemek felajánlása

13.00 közös ebéd

A meditáción és a táncházban a részvétel ingyenes, de felajánlásokat szívesen fogadunk.
A közös ebéd szervezése miatt péntek délutánig (május 19.) jelentkezzetek a kagyu.center@gmail.com e-mail címen vagy a 0620 515 3362 (Ancsi) telefonszámon.

Kérjük, hogy hozzatok felajánlásként cogot – gyümölcsöt, édességet, sütit – amit a meditáció végén közösen elfogyasztunk.

Gyertek minél többen, hogy együtt gyakorolhassunk Láma Csöpel és minden lény hosszú életéért.

Szeretettel várunk mindenkit vallási és világnézeti hovatartozástól függetlenül!

Egy dharma esemény szervezése, a dharma megosztása másokkal, bármilyen formában történik is, bódhiszattva tevékenység, és óriási érdemmel jár. Ez az érdem pedig megsokszorozódik minden egyes résztvevő által, mint ahogy egy csoportos meditáció során is összeadódik az összes mantra és áldása mindenkire megsokszorozva hat vissza.
Legyetek hát minél többen részesei Ti is a Közösségünk programjai szervezésének, osszátok meg bejegyzéseinket, eseményeinket, a tanításokat, a programjaink hirdetéseit, hagy jussanak el minél több érdeklődőhöz! Ez remek alkalom az érdemek halmozására, a tisztulásra, a jó karma teremtésére, azáltal, hogy másokat hozzásegítünk a dharmához, ami a bódhiszattvák nagylelkű adásának – a nagylelkűség paramitának – a legmagasabb módja.