Dharmacsakrás meditáció a Karmapa Házban

Kedves Barátunk!

Szeretettel várunk július 27-én, csütörtökön a Karmapa Házban.

Ez a nap a TANKERÉK ÜNNEPE, tibetiül Chökor dücsen.

Megvilágosodása után Buddha hét hétig nem tanított. Végül azonban Indra és Brahma ösztönzésére megforgatta a Tan Kerekét első ízben Szarnathban, ahol a Négy Nemes Igazságot tanította.
A tibeti kultúrában ezeket a napokat dharmacsakra napoknak 10 milliószoros napoknak is hívják.

Érdemes ezeket a napokat gyakorlással tölteni, ezért mi is közös meditációt tartunk a Karmapa Házban, amire várunk mindenkit!

Programok:

17.00 Békés Nyugvás meditáció
18.00 Csenrézi meditáció és mantra recitáció
19.15 Dévacsen kívánság ima

Hozhattok házi süteményt, gyümölcsöt, édességet, melyet a meditációk végén közösen elfogyasztunk!

Várunk szeretettel Mindenkit vallási vagy világnézeti hovatartozástól függetlenül!

Egy dharma esemény szervezése, a dharma megosztása másokkal, bármilyen formában történik is, bódhiszattva tevékenység, és óriási érdemmel jár. Ez az érdem pedig megsokszorozódik minden egyes résztvevő által, mint ahogy egy csoportos meditáció során is összeadódik az összes mantra és áldása mindenkire megsokszorozva hat vissza.
Legyetek hát minél többen részesei Ti is a Közösségünk programjai szervezésének, osszátok meg bejegyzéseinket, eseményeinket, a tanításokat, a programjaink hirdetéseit, hagy jussanak el minél több érdeklődőhöz! Ez remek alkalom az érdemek halmozására, a tisztulásra, a jó karma teremtésére, azáltal, hogy másokat hozzásegítünk a dharmához, ami a bódhiszattvák nagylelkű adásának – a nagylelkűség paramitának – a legmagasabb módja.