Dalai Láma születésnapi ünnepség

2017. július 8. szombat
Tar, Kőrösi Csoma Sándor Emlékpark

Kedves Barátunk!

Szeretettel meghívunk Őszentsége a XIV. Dalai Láma 82. születésnapja alkalmából rendezett ünnepségre.

Őszentsége korunk egyik legnagyobb vezetőjének bizonyult,  és hatalmas erkölcsi tekintéllyel rendelkező alakja, akit világszerte tisztelet övez, mind állami vezetők, vallási vezetők, Nobel-Békedíjas társai, tudósok, filozófusok, mind pedig egyszerű jóakaratú emberek részéről világszerte.  

Az emberek – legyenek gazdagok vagy szegények, kövessenek bármilyen vallást – nagy spirituális vezetőként, a béke szószólójaként és az emberi értékek bajnokaként tisztelik és szeretik. Üzenete az együttérzésről számtalan ember szívét érinti meg, akiknek ő a remény és az önbizalom forrása mai zavaros világunkban. Nem túlzás azt állítani, hogy milliók életét változtatta meg, mert azok az értékek, amelyeket Őszentsége támogat – szeretet, megbocsátás, tolerancia, másokkal való törődés – valójában a belső erő, önbizalom és boldogság kulcsai, amelyeket ma mindannyian keresünk.  

Ünnepi programok: 

Tara Templom

10.00 Buddhista szertartás Őszentsége tiszteletére a Tara Templomban
11.15 Huszár Andrea Magdolna előadása: Babba útján 108 napunk a Kárpát-Koszorún
12.00 Indiai táncbemutató Kelety Scarlett előadásában
12:45 A burmai Shwegadon pagoda – úti-beszámoló
13.30 Buddihsta közösségek bemutatkozása
- Vietnami buddhista közösség
- Magyarországi Dzogcsen közösség

14.25 Areyonga meditatív együttes
15.15 Erdélyi népzenék fiatal zenészek húrjából
16.00 Laár András mantra éneke
16.40 Dr. Danma Damdindorj előadása – Mongol gyógyászatban alkalmazott gyógykészítmények ismertetése

Programok egész nap:

Foglalkoztató sátrak gyerekek számára: festés, rajzolás, kézműves foglalkozás; buddhista életmód sátor.

A Templom előtti Életmód sátorban megismerkedhetnek a kedves érdeklődők a hagyományos tibeti ízekkel, a champa golyóval és a tibeti vajas teával, amit tradicionálisan jakvajból készítenek Tibetben. Lehetőségünk van kipróbálni tibeti hangszereket, melyeket a szertartások alatt használnak a gyakorlók. 

A Tara Teaház mögött íjászkodni lehet, a Templom alatti vetítőben pedig egész nap dharma filmekkel várunk minden kedves érdeklődőt. 

Az indiai és különleges Ízek kedvelőit pedig szeretettel várjuk különleges ételeinkkel és italainkkal a Tara Teaház Könyv- és Ajándékboltban! 

A belépés ingyenes, várunk mindenkit szeretettel tekintet nélkül vallási és világnézeti hovatartozásra!

Őszentsége kitűnő egészségben, hosszú ideig éljen; elképzelései és törekvései a világ, Tibet és a tibeti nép javáért teljesüljenek be; még életében térhessen vissza Tibetbe, és vigye magával azt a vezetést, amellyel az emigráns tibetieket és az egész világot vezeti.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!