Jamgön Kongtrul Rinpocse Taron

2017. október 25-26. szerda – csütörtök
Helyszín: Tara Templom – Tar
2 napos elvonulás, de a programokon külön-külön is részt lehet venni.

A negyedik Jamgon Kongtrul Migyur Drakpa Senge 1995. december 17-én született a Kathmandu-völgyben Beru Khyentse Rinpoche fiaként. Mikor öt éves volt, már könyveket olvasott és a saját hagyományainak rituáléit és gyakorlatait memorizálta.14 éves korától egy buddhista intézetben volt, ahol a nagy szövegeket és a buddhista filozófiát tanulmányozta. Sok vadzsrajána meghatalmazást kapott elsősorban a Karma Kagyu vonalból és más Guru gyakorlatokból. Később megkapta a képzést, az átadást és a szóbeli instrukciókat a Mahamudrához. Jelenleg a világ különböző részeire utazik, tanít és megosztja ismereteit, hogy inspirálja a tanítványokat a buddhizmus gyakorlására.

Október 25. szerda
10.00-12.00 Guru Rinpocse meditáció tanítás
15.00-17.00 Guru Rinpocse meghatalmazás

Guru Rinpocse vagy szanszkritül Padmaszambhava, egy 8. századi mester volt Odijana városából – a mai Pakisztán területe – aki elvitte a Gyémánt Út tanításokat Bhutánba, Tibetbe és a környező országokba. A hagyományok szerint egy 8 éves gyermek formájában született meg egy lótuszvirág kelyhében ringatózva, melyre neve is utal: Padmaszambhava, ami azt jelenti: A lótuszban született.
Amikor valaki Guru Rinpocse mantráját recitálja vagy valamilyen módon felidézi őt, tudatában kell lennie, hogy ő megtestesíti minden győzedelmes testét, beszédét, szellemét, kvalitásait és megvilágosult tevékenységét. Nemcsak jósága határtalan, de áldásait és azok beteljesedéseit is gyorsan biztosítani tudja. Guru Rinpocse maga ígérte többször is: "Akárki imádkozik hozzám, meg fogja kapni testem, beszédem és szellemem áldásait."

Október 26. csütörtök
10.00-12.00 Láma hívása a távolból /Láma Gyangbö/
15.00-17.00 A délelőtti tanítás folytatása

Láma hívása a távolból /Láma Gyangbö/
Először Magyaroszágon!
A Gyémántút követéséhez és a meditációk útmutatásainak elnyeréséhez először részesülnünk kell a tanító áldásában. Amíg ezt nem kaptuk meg, nem találunk rá az igaz ösvényre. Az a tanítvány, akit őszinte odaadás és tisztelet jellemez egy hiteles Gyémántút mester iránt, a legfőbb és a világi sziddhit (a megvilágosodást és a megvalósításokat) akkor is elnyeri, ha ezenkívül nem tesz érte semmit. Nincs Buddha sehol, aki más lenne, mint a Gyökérlámánk. Ő a tíz irányban és a Három időben előforduló minden magasztos egysége. A Három Drágaság határtalan, pozitív tulajdonságainak összességét is a Gyökér Láma teremtő megnyilvánulásai alkotják.
A „Láma hívása a távolból” a Láma áldása megidézésének egyik fő gyakorlata. A szöveget az I. Jamgön Kongtrul Lodrö Thaje írta, rendkívüli áldásban részesülünk amikor e gyakorlat magyarázatát a IV. Kongtrul Rinpocsétől megkapjuk.

A programokon külön-külön is részt lehet venni, amelyre nem szükséges előre jelentkezni, hanem a helyszínen lehet a belépőt megvásárolni.
A felajánlás összege: 10.000 Ft / nap (mely az egész napra érvényes, nem bontható)
Támogatói kedvezménnyel: 5.000 Ft / nap

JELENTKEZÉS:

Az elvonulásra a regisztráció kötelező, mely átutalással érvényes.
Október 10-ig történő utalással kedvezményes összeg: 25.000 Ft
Támogatói kedvezménnyel: 15.000 Ft
Október 10-e után a felajánlás összege: 28.000 Ft
Támogatói kedvezménnyel: 16.000 Ft
(2 éjszaka, 2 teljes napi étkezés és felajánlás Rinpocsénak)

Jelentkezés menete:

1. Jelentkezz a kagyu.center@gmail.com email címen.
2. Mi válaszul küldünk egy megerősítő emailt, hogy a jelentkezésed elő-regisztráltuk és elküldjük számodra a legfontosabb információkat.
3. Utaláshoz az adatok:

Kedvezményezett: Magyarországi Karma Kagyüpa Közösség
Számlaszám: 11702036-20529712
Közlemény: NEVED és a KONGTRUL szó 

4. Az utalásod beérkezését követően küldünk egy e-mailt, hogy a regisztrációdat véglegesítettük.
5. A helyszínre érkezéskor, a Tara Templom aljában átveheted a karszalagot és elfoglalhatod a szálláshelyed.

Kérünk benneteket, hogy abban az esetben, ha mégsem tudnátok részt venni az elvonuláson MINDEN ESETBEN jelezzétek felénk e-mailen a kagyu.center@gmail.com e-mail címen.

AZ ELVONULÁS ELŐÍRÁSAI
A meditáció elvonulás a Karma Ratna Dargye Ling Meditáció Központban kerül rendezésre.
Központunk szellemi vezetője Őszentsége Karmapa. Tiszteletreméltó Láma Ngawang felhatalmazott képviselője Láma Csöpel. A Dharma Központ kizárólag azért áll fenn, hogy az itt tartózkodók Dharmát tanulni és gyakorolni tudjanak.
KÉRJÜK VEDD FIGYELEMBE
A meditáció elvonulásnak szigorú szabályai vannak. Kérjük vedd figyelembe, hogy csak az előírások betartásának vállalása mellett vehetsz részt.
- Központunk a lelki és szellemi épülést szolgálja, ezért itt testünk, beszédünk és tudatunk minden cselekvésének ezt kell céloznia.
- Mások iránt tanúsítsunk türelmet, előzékenységet, tiszteletet. A mértéktartás, józanság és illendőség szabályait mindenkor tartsuk be!
- Alkalmazkodjunk egymáshoz, a napirendhez és a felelős személyek szavaihoz!
- Az elvonulás meditációin való részvétel kötelező.
HOZZATOK MAGATOKKAL
- tányért, csészét, evőeszközöket
- a házban lakók: papucsot, párnát, hálózsákot, vagy ágyneműt.
A szállások elfoglalása: október 24-én (kedden) 16.00-tól. (aznap este még nincs vacsora)
Házirend:
- A Központ területén tilos dohányozni, alkoholt, kábítószert fogyasztani.
- Tilos tüzet rakni; a szobákban, sátrakban mécsest, füstölőt gyújtani.
- Háziállatot nem szabad az elvonulásra hozni.
- Értékmegőrzést nem tudunk biztosítani.
- Hozott ételek tárolását, hűtését, melegítését nem tudjuk biztosítani.
- A házak szobáiban a férfiak és nők együtt lakását nem tudjuk biztosítani.
- A programok pontosan kezdődnek, a későn jövők nem tudnak bejönni.
- Gyermekmegőrzést a Központ nem tud vállalni (szülői felügyelet nélkül a gyermekek a Központ területén nem tartózkodhatnak. Gyermeket csak abban az esetben hozzatok, ha a felügyeletéért felelősséget vállaltok, a gyermekek felügyeletét más szülőkkel együttműködve megszervezitek).
- A sátrakban, szobákban, kocsikban hagyott értékekért felelősséget nem tudunk vállalni!
A Központ területén minden munkát (takarítás, főzés, mosogatás stb.) az elvonulók végeznek, ezáltal nemcsak elvonulók, hanem rendezők is lesznek egyben. Az elvonulás első estéjén lesz egy megbeszélés, a különböző munkafolyamatok felelőseit itt választjuk ki. Kérünk benneteket amennyiben szívesen részt vennétek ti is ezekben, jelezzétek felénk.